Boğulmaya karşı nasıl önlem alınmalı?

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol "Türkiye'de yıllık ortalama bin kişi serinlemek isterken boğuluyor. Bunların 30'u Tekirdağ'da gerçekleşti. Boğulma rakamları azı

Tekirdağ 27.08.2014 17:29:00 0
Boğulmaya karşı nasıl önlem alınmalı?

AİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Boğulma nedenlerinin başında bilgi ve eğitim eksikliğinin geldiğini belirten Erol “Serinleme amaçlı suya girmeler, küçük çocukların yetersiz denetimi ve gözetimi, alkol ve ilaç kullanımı, nöbetle seyreden hastalıklar, intihar girişimleri, tekne ve dalma kazaları, vücut sıcaklığının düşmesi ve yorgunluk boğulma nedenleri arasında yer alıyor.  Boğulmaların önlenmesinde öncelikle anne ve babalara önemli görevler düşüyor. Ailelerin çocuklarını takip edip, onlara gereken uyarı ve telkinlerde bulunması gerekiyor” dedi.

PLAJLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Erol “Yalnızken, yemekten hemen sonra, güneş tam tepedeyken suya girilmemeli. Denize veya havuza yüzmeye gidildiğinde çocuklar ve yetişkinlere göre yeterli sayıda can simidi bulundurulmalı, derinliği bilinmeyen alanlarda denize girilmemeli” dedi. Diğer taraftan plajlarda alınması gereken önlemlere dikkat çeken İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, “Belediyelerimizin sahilleri daha sık kontrol etmesini ve plajlarda ruhsatların tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10