AK Parti'de Ahmet Davutoğlu dönemi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek aday olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1382 delegenin oyuyla genel başkan seçildi. 6 oy ise geçersiz sayıldı. Davutoğlu sonuçların açıkla

27.08.2014 19:37:00 0
AK Parti

VEDA VE VEFA KONGRESİ

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, salona birlikte geldi. Davutoğlu, eşiyle birlikte sahneye çıkarak, partilileri selamladı. Davutoğlu çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçerek tebrikleri kabul etti.

 

 

GENEL BAŞKAN OLARAK SON KEZ KONUŞTU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ise saat 10.00 sıralarında salona geldi. Kongrede 12. Cumhurbaşkanı Seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genel Başkan olarak son konuşmasını yaptı. 13 yıl 13 gün AK Parti'nin Genel Başkanlık görevini yürüttüğünü belirten Erdoğan, "Bu görevi artık sizlere emanet ediyorum. Yarın saat 14.00'da TBMM'de mazbatamızı alıp yemin ederek Başbakanlık görevini iade edecek ve Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak görevine başlayacağız" diye konuştu.

BU DAVA HİÇ BİR ZAMAN KOLTUK DAVASI OLMAMIŞTIR

Gençler seslenen ve Erdoğan, “Ben olmasam dava ilerleyemez diyen davanın ruhunu, özünü anlayamamıştır. 'Bu dava ancak benim ismimle ayakta kalabilir, ancak benim ismimle şereflenebilir' diyen kibir tuzağına düşmüştür. İstişareyi, danışmayı, ortak aklı dışlayan, ortak kararları şahsi beklentileriyle uyuşmadığı için beğenmeyen bu kutlu davaya haksızlık etmiştir. Zira bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır” dedi.

BUGÜN YENİ TÜRKİYE'NİN DOĞUM GÜNÜ

Erdoğan “Bugün yeni bir gün. Bugün Türkiye’nin özüne döndüğü gün. Bugün Türkiye’nin istikbalinin her zamankinden daha açık olduğu bir gün. Bugün Yeni Türkiye’nin doğum günü. Yeni Türkiye siyasetin vesayetten kurtularak özerkleştiği bir Türkiye’dir. Her sorunun çözüm aracı siyasettir. Her meselenin çözüm zemini TBMM’dir. Artık bunların dışında bir yol, yöntem Türkiye için söz konusu olamaz. Bugün siyaset artık mecrasını bulmuş vaziyettir” dedi.  Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan “Asla taviz vermek yok. Meydanlarda 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik, yine böyle yürüyeceğiz. İnanıyorum ki bugünkü kongrede katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşimiz çıkacaktır” dedi. Erdoğan, yeni kabinenin Cuma günü kurulacağını ifade etti.

MİLLETİN TA KENDİSİDİR

Davutoğlu ise, oylama öncesi yaptığı konuşmada 9 maddelik manifestosunu açıkladı. Davutoğlu, çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele, ekonomi, kültür inşası, dış politika, adalet ve yargı, siyasette restorasyon hedeflerini sıraladı. AK Parti’nin konjektürel siyasi şartlarla çıkmış bir parti değil, milletin ta kendisi olduğunu ifade eden Davutoğlu “Sayın cumhurbaşkanımız bir veda kongresinden bahsettiler ama bu bir veda değil vefa kongresidir. Sayın cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Bir büyük yeni Türkiye yürüyüşünün arifesindeyiz. 12 yıllık birikimimiz var. İlelebet sürecek olan bu yürüyüşü bizden sonraki nesillere bırakmak için her türlü fedakarlığa hazırız” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10