İşler: Adaletsizlik yok

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, dün yaptığı basın açıklamasında "Okul müdürleri görevden alınmadı. Atamalarda adaletsizlik yaşanmadı" dedi.

Tekirdağ 28.08.2014 16:01:00 0
İşler: Adaletsizlik yok

“GÖREVDEN ALINIYOR SÖYLEMLERİ DOĞRU DEĞİL”

Okul müdürlerinin atama sürecini değerlendiren İşler, atamalarda gündeme gelen adaletsizlik yaşandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, değerlendirmenin yeni yasaya göre sürdüğünü belirtti. Görev süreleri 4 yıl ve daha fazla olan yöneticilerin görevlerinin 2013-2014 eğitim öğretim yılı bitimiyle son bulduğunu dile getiren İşler “Okul müdürleri görevden alınıyor söylemleri doğru değildir. Bakanlığımızın takvimine göre bulundukları kurumda 4 yıl daha çalışmak isteyen arkadaşlarımız puanlama sistemine tabi tutuldu. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapıldı. Bu puanlamayı İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim İnsan kaynakları Şube Müdürleri ve ayrıca bölüm müdürleri gerçekleştirdi. Puanlamaya öğretmenler kurulunda seçilen 2 öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı ve ilkokullar hariç okullardaki öğrenci temsilcisi müdürlere not verdi” diye konuştu.

TEKRAR DEĞERLENDİRİLMEK İÇİN BAŞVURACAKLAR

75 puan ve üzeri alan okul müdürlerinin bulundukları kurumda 4 yıl daha devam edeceklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “75 puanı alan okul müdürleri başka okullarda görev almak isterlerse puan üstünlüğüne göre sıralamaya tabi olacaklar. Hiçbir okul müdürümüzün başarısız olma imkanı olmayacak” dedi. Tekirdağ genelinde değerlendirmeye tabi olan 153 okul müdüründen 75 puan üzeri alan 66 müdürün kendi okullarında görevlendirileceğini söyleyen İşler “Bu müdürlerimizden başka okullarda görev alanlar puan sıralamasına göre değerlendirilecek. 75 puan alamayan arkadaşlarımız 1 buçuk ay sonra tekrar değerlendirilmek için başvuracaklar” dedi. Puanlamada adaletsizliğin olmadığını ifade eden İşler “Okul müdürleri yeni yönetmeliğe göre görevlendirilecek” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10