"Afete hazır Türkiye"

Başbakanlık tarafından başlatılan Afete Hazır Türkiye Projesi devam ediyor.

28.08.2014 16:08:00 0

2013’TE BAŞLATILDI

Başbakanlık AFAD tarafından başlatılan Afete Hazır Türkiye (AHATES) Eğitim ve bilinçlendirme projesi kapsamında “Afete Hazır Okul”, “Afete Hazır Aile”, “Afete Hazır İşyeri” ve “Afete Hazır Gönüllü Gençler” projenin hedef kitlesi olarak seçildi. Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de 2013 yılı ortalarında başlatılan AHATES (Afete Hazır Türkiye Eğitimi) projesi ile halkın afet ve acil durumlar hakkında bilinçlenmesine katkı sağlıyor.

AMAÇ ENKAZA MARUZ BIRAKMAMAK

Proje ile ilgili bilgi veren Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, “Amacımız insanlarımızı bir afet sonrası enkazdan kurtarmak değil bilakis en baştan itibaren afete, dolayısıyla enkaza maruz bırakmamak, bu konuda çareler üretmek. Halkımızı ve geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızı ve gençlerimizi afetler konusunda bilinçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

KATILIM BEKLİYORUZ

Tekirdağ Valiliği tarafından Tekirdağ’da başlatılan “Afete Hazır Türkiye” projesinin sürdürülebilirliğinin, ailelerin projeye katkısı, öğrenci ve öğretmenlerin ilgisi ve halkın duyarlılığı ile mümkün olabileceğini ifade eden Erol “Bu amaçla 2014-2015 öğretim yılında sürdüreceğimiz Afet ve Acil Durum Eğitimlerine katılımın sağlanmasını bekliyor, afetsiz günler diliyoruz” dedi.

Haber Merkezi     

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10