Başbakan Davutoğlu, yeni kabineyi bugün açıklayacak

AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 5 yıl 4 ay 28 gün görev yaptığı Dışişleri Bakanlığı'ndaki mesai arkadaşlarına veda etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabin

28.08.2014 16:58:00 0
Başbakan Davutoğlu, yeni kabineyi bugün açıklayacak

BİR AYRICALIK, BİR ONURDUR

Bakanlıkta düzenlenen törende bir konuşman yapan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı görevini yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bugün her kucaklaştığım, selam verdiğim arkadaşım hangi kademeden olursa olsun, aynı onuru yüzlerinde görmek beni çok mutlu etti. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı mensubu olmak bir ayrıcalıktır, bir onurdur, ağır bir sorumluluktur” dedi. Davutoğlu, “12 yıllık AK Parti iktidarlarında inşa edilen dış politika her bir diplomatımıza öz güven aşılamayı, ülkemizin temsili yanında bu özgüvenle hamleler yapmayı, dış politika konusunda Türkiye görüşünün gündeme getirilmesi vardı. Bugün hem yakın komşularıyla ilgilenen hem de Avrupa Birliği projesini başarıya ulaştırmaya çalışan Afrika’da, Asya’da, Latin Amerika’da dünyanın dört bir köşesinde çok ciddi temsil görevi yürüten ve onun ötesinde ister çevre, ister insani kalkınma olsun, diğer alanlarda olsun insanlığı ilgilendiren konularda Türkiye görüşü vardır” dedi.

 

 

EMRİNİZDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Davutoğlu ile 5 yıl içinde fiziki ve hukuki anlamda ilerlemesine Cumhuriyet tarihinde görülmemiş katkılarda bulunduğunu ifade eden Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ise “Sizinle çalışırken başımız dik oldu. Dünyanın hiçbir yerinde diğerlerinden farklı hissetmedik. Türkiye farklı bir ligde oynadı. Bunlara çok önemli katkılarınız oldu, liderliğini yaptınız. Bundan sonra da aynı çizgide bizler emrinizde olmaya devam edeceğiz” dedi. Sinirlioğlu, Davutoğlu’na çiçek hediye etti. 

 

 

ERDOĞAN’IN YEMİN TÖRENİNE KATILDI

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilen Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanının yemin töreni için geldiği TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili vekillerin alkışları ile karşılandı. Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı CHP'li milletvekilleriyle tokalaştı.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10