Büyükyoncalı, Kapaklı Meclisi'nden geçti

Kapaklı Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00'da meclis toplantı salonunda yapıldı.

Kapaklı 1.09.2014 18:37:00 0
Büyükyoncalı, Kapaklı Meclisi

BÜYÜKŞEHİRİN ZAMMI YOK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantı saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Atık su ücretleri ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren İrfan Mandalı, “Meclis olarak 2014 sonuna kadar atık su bedeli almayacaktık. Ancak Büyükşehir yasası ile birlikte atık su ücretleri 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başladı” dedi. Bu kararın, hükümetin aldığı bir karar olduğunu söyleyen Mandalı, bu konuda Büyükşehirin herhangi bir zammının olmadığını belirtti.

 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Mandalı’nın bilgilendirmesinin ardından kadro değişikliği, boş kadro değişikliği ve dolu kadro değişikliği meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından 2015-2019 yılları arası stratejik planının görüşülmesine geçildi. Stratejik planla ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde görüşülen 2015 yılı performans programı da oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

 

3 YIL SÜREYLE İHALEYE ÇIKARILACAK

Meclis toplantısının sekizinci gündem maddesinde de dilekçeler görüşüldü. 1535 ada 15 nolu parseldeki 34,92 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına, 1177 ada 20 nolu parseldeki 68 metrekarelik belediye hissesinin Emin Duyan’a, 1306 ada 2 nolu parseldeki 43 metrekarelik hissenin Kenan Özer’e satılması oy birliği ile kabul edilirken, Belediye Temizlik İşleri tarafından sunulan “Katı Atık Toplama ve Nakli Kent Temizliği” hizmeti alımı ihalesinin açık ihale usulü ile 3 yıl süre ile ihaleye çıkartılması da meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

 

OSB’NİN YER TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

Mecliste daha sonra Karaağaç OSB’nin Kapaklı Belediyesi’nden 4 yıllık yer talebi görüşüldü. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç OSB’nin 30 Mart yerel seçimlerinden önce Çerkezköy’de kiraladığı bir yerde çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatarak, Karaağaç Kapaklı’ya bağlandığı için yeni binaları yapılana kadar belediyeden 4 yıllık geçici bir yer talebinde bulunulduğunu ifade etti. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edilirken, bir diğer dilekçede de Kapaklı İlçe Müftülüğü’nün Kuran Kursu için yer talebi görüşüldü.

5 YILLIĞINA MÜFTÜLÜĞE TAHSİS EDİLDİ

Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Yanıkağıl Muhtarlığı’nın alt katında 3 yıldır kuran kursu olarak hizmet verildiğini anımsattı. Mandalı, köy tüzel kişiliğinin belediye geçmesi ile birlikte İlçe Müftülüğü’nün buranın 5 yıllığına yeniden kendilerine verilmesi talebinde bulunduğunu ifade ederken, muhtarlığın alt katının beş yıl boyunca kuran kursu olarak hizmet vermesi de oy birliği ile karara bağlandı.

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Bir sonraki dilekçede de Akif Özcan’ın 1132 ada 1 nolu parselde bulunan 217 metrekare olan parselin imar uygulaması sonucu 15 metreden 20 metreye çıkması nedeniyle yolda kalan kısmının bedelinin kamulaştırılması ve karşılığında yer verilmesi talebi görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edilirken, 726 ada 19 parseldeki 91 metrekarelik belediye hissesinin Mahir Bozan’a satılması da oy birliği ile kabul edildi. 1564 ada 20 nolu parseldeki 157,67 metrekarelik belediye hissesinin ortağına satılması, 109 ada 6 nolu parseldeki 38 metrekarelik belediye hissesinin satışı da oy birliği ile kabul edildi. Süt Üreticileri Birliği’nin Yanıkağıl muhtarlığının ikinci katında süt toplama merkezi isteği ise oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NE TAHSİS EDİLECEK

Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İsmetpaşa Mahallesi 32’nci sokakta bulunan sosyal tesisin ikinci katının beş yıllığına Halk Eğitimi Merkezi’ne tahsis edilmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Karaağaç Mahallesi’nde bulunan 435 ada 27 nolu parseldeki 70,81 metrekarelik, 1536 ada dört nolu parseldeki 138,07 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılması da oy birliği ile kabul edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan “Park, Bahçe, Refüj, Kaldırım Bakım ve Tamir Hizmeti Alımı” işinin 01.01.2015-31.12.2018 tarihleri arasında 4 yıl süre ile ihaleye çıkartılması talebi de görüşüldü.

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

İlgili talep Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile gönderildi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne verilen 8 ve Kapaklı Belediyesi’nin 12 aracının araç kiralama işinin 01.01.2015-31.12.2017 tarihleri arasında 3 yıl süre ile ihaleye çıkartılması talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kapaklı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan aktarma talebi de komisyona gönderildi.

KİMSEYİ ZORLAMADIK VE BASKI KURMADIK

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise toplantının en önemli konusu olan Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanması konusu görüşüldü. Belediye tarafından hazırlanan ve Kapaklı’ya bağlanan köylerin yanı sıra henüz Saray’a bağlı olan Büyükyoncalı Mahallesi’nin de dahil edildiği yeni Kapaklı haritasını eline alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükyoncalı halkının yüzde 80’inin Kapaklı’ya bağlanma yönünde oy kullandığını belirtti. Referandumun ardından konunun Kapaklı Belediyesi’ne geldiğini söyleyen Mandalı “Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması için kimseyi zorlamadık ve ‘gelin bizden yana oy kullanın’ diye baskı kurmadık. Büyükyoncalı vatandaşların tamamıyla kendi iradeleridir” dedi.

AK PARTİ’DEN DE DESTEK GELDİ

Mecliste söz alan AK Partili Meclis Üyesi Salih Bezgin, AK Parti grubu adına bu kararı desteklediklerini belirterek “AK Parti grubu olarak kendi aramızda, İl Başkanlarımız ve bakanlarımız ile yaptığımız istişareler sonucunda demokrasinin gereği olan halkın iradesine karşı biz de saygılıyız” dedi ve Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasına oy birliğiyle evet dediklerini söyledi.

YENİ YERLER KAZANDIRILACAK

AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir de Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması ile birlikte ayrı toprakların ve yerlerin kazandırılacağını ifade etti. Demir, bu konunun büyükşehir meclisinden de oybirliği ile geçmesi için gerekli çalışmaların yapılacağına inandığını belirtti. Bunun üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Eğer biz red oyu verirsek tarih bizden hesap sorar” dedi.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini söyleyen Mandalı “Bizim aldığımız karar kadar Büyükşehir’in de alacağı karar tabi ki çok önemlidir. Sadece oylama ile kalmayacağını idari mahkemeye kadar gidebileceğini hepimiz biliyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Kapaklı Meclisi’nde alınan karar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak.

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısında daha sonra önceki toplantılarda İmar Komisyonu’na havale edilen konularla ilgili meclise bilgi verildi. Toplantıda son olarak imar planı ile ilgili dilekçeler görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıyı Büyükyoncalı Belediye Eski Başkanı Nurettin Yılmaz, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve muhtarlar da izledi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10