"Savaşa karşı barışın barikatını kuruyoruz"

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Süleymanpaşa'da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Tekirdağ Şubeleri toplu basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 2.09.2014 13:09:00 0

ADALET VE BARIŞ HİÇE SAYILDI

Tuğlalı Park’ta toplanan yaklaşık 60 kişilik grup adına basın açıklamasını TMMOB Tekirdağ Koordinasyon Kurul Sekreteri Cemal Polat okudu. Emperyalizme karşı mücadele yolunda 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde birçok yerde basın açıklamalarıyla emperyalist güçlerin Türkiye’deki odaklarını kınadıklarını belirten Polat, adaletin ve barışın hiçe sayıldığını öne sürdü.

GÜÇ ODAKLARINI KUKLA OLARAK KULLANIYOR

Emperyalizmin güç odaklarını kukla olarak kullandığını ifade eden Polat “Birçok ülkede barış ve adalet sadece güçlüler için hizmet vermektedir. Barış ve adaletin koruyuculuğunu yapması gereken iktidarlar, çıkarları doğrultusunda hareket etmektedir. Gazze’de binlerce Müslüman ölürken Türkiye ile İsrail arasında ticari, askeri ve diplomatik ilişkiler kesilmemiş, İsrail’e bir yaptırım uygulanmamıştır. Bizim için Filistin Rojava’dir. Rojava Gazze‘dir. Türkmenlerin, Alevilerin, Arapların, Hristiyanların gözlerindeki acı hepimizin, tüm insanlığın acısıdır. Acıları dindirmek barış için mücadele etmek amacıyla savaşa karşı barışın barikatını kuruyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10