Orient Ekspres Çerkezköy'de

Paris'ten İstanbul'a uzanan efsanevi 'Orient Express' (Şark Ekspresi) Çerkezköy'e geldi. Paris'ten yola çıkan tren Çerkezköy'e gelirken, Çerkezköy-İstanbul arasındaki t

Çerkezköy 5.09.2014 19:45:00 0
Orient Ekspres Çerkezköy

Agatha Christie'nin romanlarına, Alfred Hitchcock'un filmlerine konu olan ve tarihi bir yolculuğu her yıl yeniden canlandıran Orient Express, Paris'ten başlayan yolculuğun sonunda Çerkezköy’e geldi.

 

 

YILDA BİR TÜRİYE’YE GELİYOR

Orient Ekspresi’nin seyahat organizatörü Riyat Şar dünyaca ünlü Orient Ekspresi’nde özellikle gelir düzeyi çok yüksek olan iş adamları, hanedanlar ve torunlarının seyahat ettiğini belirterek, “Bu yıl Orient Ekspres Paris’ten yola 150 kişi ile İstanbul’a geldi. Çerkezköy’den İstanbul’a kadar olan demiryolunda yol çalışmaları olduğu için tren Çerkezköy’de kaldı ve yolcular özel araçlarla İstanbul’a kalacakları otele götürüldü. Orient Ekspres’te Avrupa’nın ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelir durumu çok yüksek insanlar seyahat ediyor. Seyahat edenler arasında çeşitli iş kollarından kişiler ve hanedan torunları bulunuyor” dedi.

 

 

15 VAGONDAN OLUŞUYOR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da standart tren olarak Orient Ekspres’in 15 vagondan oluştuğunu ifade eden Şar, “Tren Paris’ten hareket ederek Türkiye’ye 4 günde geldi. Orient Ekspres’in Türkiye güzergahı Paris’ten başladı. Paris başta olmak üzere Venedik, Viyana, Budapeşte, Bükreş ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geldi. Dönüş güzergahı ile Bükreş, Budapeşte, Viyana ve Venedik’dir” diye konuştu.

 

 

 100 YOLCU İLE GERİ DÖNDÜ

Riyat Şar, Orient Ekspres’le gelenlerin uçakla, uçakla gelenlerin de Orient Ekspres’le döndüklerini belirterek “Bu dünyaca ünlü ve konforlu Orient Ekspres’le Türkiye’ye trenle gelenler dönüşlerini uçakla, uçakla gelenler de Orient Ekspres’le dönüş yapıyor. 150 kişiyle Türkiye’ye gelen Orient Ekspres, 100 kişiyle dönüş yapıyor” dedi.

TALEP FAZLA OLUYOR

Trende hizmetin üst seviyede olduğunu dile getiren Şar “Orient Ekspres’te Paris’ten Türkiye seyahat ve İstanbul’daki otelde konaklama ücreti kişi başı 8 bin Euro” dedi.  Riyat Şar, dünyanın tarihi ve otantik Treni olduğunu belirttiği Orient Ekspres’le seyahat edenlerin en çok görmek istedikleri şehrin ise İstanbul olduğunu ve bu nedenle Türkiye’yi tercih ettikleri için her yıl Eylül ayının ilk haftasında Orient Ekspres’in Türkiye’ye tur düzenlediğini de belirtti. Şar, “Dünyadaki gelir düzeyi yüksek olan iş adamları ve çeşitli iş kollarındaki kişilerin, Orient Ekspresi ile Türkiye’yi tercih etmelerinin en büyük etkeni İstanbul’un dünyaca ünlü tarihi bir şehir olması. İstanbul’a gelenler dönüşlerinde de yakınlarına İstanbul’u anlata anlata bitiremiyorlar. İstanbul’un bir rüya şehri olduğunu ve Türk insanının da çok sıcakkanlı ve yardımcı olduğunu söylüyorlar. Bu nedenle Türkiye’den çok iyi niyetle ve hayranlıkla ayrılıyorlar” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10