Dünya Ebru Günü'ne onursal başkanlık yapacak

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Sanatçısı Atilla Can, 13 Eylül'de Trabzon'da düzenlenecek olan Dünya Ebru Günü'ne onursal başkanlık yapacak. Dünya Ebru Günü'ne

Çerkezköy 8.09.2014 17:46:00 0
Dünya Ebru Günü

MEÇHUL BİR GEÇMİŞE SAHİP

Ebru; meçhul bir geçmişe sahip olduğunu, nerede ve kimin tarafından yapıldığının bilinmediğini söyleyen Can “2009 yılından beri, ebru sanatımızın gelecek kuşaklara aktarılması, ebru sanatımızın kültürel miras envanterine kaydolması, dünyada her yıl Eylül ayının 2. Cumartesi gününün ‘’Dünya Ebru Günü'' olması için gayret sarf ediyorum. Bu projemi yıllardır yazdığım maillerle, dilekçelerle, mektuplarla, telefon görüşmelerimle başta Unesco Paris Merkez, Birleşmiş Milletler Cenevre, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Kültür Bakanlığı, Türkiye Unesco Milli Komisyonu'na, Unesco Paris daimi temsilciliğimize anlatmaya çalışıp desteklerini istedim” dedi.

10 ÜLKEDEN SANATÇILAR KATILACAK

Trabzon’da düzenlenecek olan “Dünya Ebru Günü” organizasyonuna 10 ülke ve Türkiye'den 30 ilin katılacağını ifade eden Can “Türkiye’nin hemen hemen her yerinden, dünyanın çeşitli ülkelerinden bu organizasyona destek veren ebru sanatçılarımıza, akademisyenlere, sanatseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10