Seçkin: Cumhuriyeti kuran parti CHP'dir

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kapaklı'da da CHP ilçe örgütü tarafından kutlama programı düzenlendi.

Kapaklı 9.09.2014 17:49:00 0
Seçkin: Cumhuriyeti kuran parti CHP

“TC VATANDAŞLIĞINDAN ŞÜPHE EDERİM”

CHP’nin 91’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, dün saat 10.00’da çelenk töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet meydanında CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “CHP’nin 91’inci kuruluş yıldönümü Kapaklı olmak üzere bütün ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oku var. Her bir okun da ayrı bir anlamı var. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu 6 ilkeyi bilmek zorundadır. Eğer bilmiyorsa, o kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından şüphe ederim” açıklamasında bulundu. 

“ÜLKENİN CHP’YE İHTİYACI VAR”

Mandalı “Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkede tek partili sistem hakimdi. CHP 1945’lere kadar güzel hizmetlere imza attı. Fakat 1945’ten sonra CHP hiçbir zaman tek başına iktidara gelememiştir. Adeta ülkenin günah keçisi oldu. Bizlere düşen en büyük görevlerden biri de insanlara gerçek CHP’yi anlatmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi 1977 seçimleri sonrası yüzde 41 ile en fazla oyu almıştır. Fakat tek başına iktidar olmak için yeterli olmadı. Ne olursa olsun CHP’nin Türkiye’ye, Türkiye’nin de CHP’ye ihtiyacı vardır. Tüm eleştirilere karşı sabırlı olup tek başımıza iktidara gelmemiz gerekiyor” dedi. Belediye Başkanlığının dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını kaydeden Mandalı   “Başkanlık koltuğu adeta iğneli bir fıçı gibidir. O koltukta oturmak çok zordur. Hele birde muhalefet partisi belediyesiyseniz işiniz çok daha zor oluyor. Bu nedenle yılmadan, usanmadan, sabırla yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

“CHP EN KÖKLÜ PARTİDİR”

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından günün anısına CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin de konuşma gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin en köklü partisi olduğunu kaydeden Seçkin, “Cumhuriyeti kuran, tarihsel bir misyonu olan parti CHP’dir. Bu anlamda partimizin 91’inci kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz. CHP olarak ilk günden beri Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi olduk. Halkın iradesine dayalı çağdaş bir toplum yaratma ilkesini benimseyen partimiz, egemenliğin kaynağını ulusta bulan anlayışın temsilcisi olmuştur” açıklamasında bulundu.

“PARTİMİZ HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Ülkenin geçmiş dönemlerden daha fazla Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Seçkin, “Partimiz Cumhuriyet devrimlerinin yok edilmek istendiği bu süreçte partimize büyük görev düşüyor. Ülkemizde yurttaşlık, birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesini amaçlayan bir anlayış ile hizmet etmeye devam edecektir. Bu vesile ile partimizin 91’inci yıldönümünü kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere partimize liderlik eden tüm genel başkanlarımızı saygıyla anıyorum. CHP’ye gönül veren herkese de saygılarımı sunuyorum” dedi.

PARTİLİLER KATILDI

Kapaklı Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Meliha Uğurlu, CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Barış Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ile partililer katıldı. 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10