Torba Yasa Tasarısı kanunlaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 99 gündür görüşülen ve kamuoyunda "Torba Yasa Tasarısı" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Ya

10.09.2014 09:49:00 0
Torba Yasa Tasarısı kanunlaştı

GÖRÜŞMELER TAMAMLANDI

3 Haziran tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu’na 61 madde olarak gelen ve 37 günlük görüşmelerin ardından önergelerle birlikte 148 madde olan Torba Yasa Tasarısının 15 Temmuz’da Genel Kurulda başlayan görüşmeleri tamamlandı. Komisyona gelmesinden bu yana geçen zaman ve içerdiği maddelerle muhalefetin eleştirilerine sebep olan tasarı, Meclisin tatile girmesi kararı alınmasına rağmen AK Parti grubu tarafından toplumun beklentilerini karşılamak amacıyla verilen olağanüstü toplantı önergesi sonucu Genel Kurulda 2 gün boyunca yapılan görüşmelerin ardından kabul edilerek kanunlaştı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI İLE İLGİLİ DÜZENLEME DE VAR

Tasarının olağanüstü toplantı gündemi ile görüşülerek yasalaşmasının sebepleri arasında 40 bin öğretmen ataması ve Soma maden kazasında hayatını kaybedenler ve yakınları ile maden işçilerine yönelik yapılan düzenlemeler de yer alıyor. Torba Yasa Tasarısı içinde Soma maden kazasında hayatını kaybedenler ve yakınlarına yönelik yapılan düzenlemeler ile maden sektörüne yönelik yapılan düzenlemelerin yanı sıra 40 bin öğretmen atamasını içeren düzenlemeler yer alıyor. Tasarıda ayrıca, sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeler ve borçların yapılanmasına ilişkin düzenlemeler de var. Taşeron işçilere yönelik düzenlemelerinde eklendiği tasarıda memurlara ve emeklilere yönelik çeşitli maddeler de yer alıyor.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10