Nükleer santrallere tedarikçi olmak isteyenler bilgilendirilecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda 18 Eylül Perşembe günü saat 14.00'da nükleer santrallere tedarikçi olmak isteyen sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Top

Çerkezköy 10.09.2014 12:39:00 0
Nükleer santrallere tedarikçi olmak isteyenler bilgilendirilecek

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

12.05.2010 tarihinde Ankara'da imzalanan, 15.07.2010 tarihli ve 6007 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan, 27.08.2010 tarihli ve 2010/918 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde Akkuyu Sahası'nda Bir Nükleer Güç Santralinin (NGS) Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşma’ya istinaden Mersin ili Akkuyu Sahası'nda NGS kurulması çalışmalarının başladığını ifade eden yetkililer “Ayrıca, Sinop ilinde ikinci bir NGS'nin kurulumu için 3 Mayıs 2013 tarihinde Japonya ile Hükümetlerarası anlaşma imzalanmıştır. Cumhuriyetimizin 100. yılı hedefleri doğrultusunda 2023 yılına kadar Mersin ve Sinop NGS'lerinin işletmeye alınması, üçüncü NGS'nin ise inşaatına başlanması planlanmaktadır. Her bir NGS yatırımının yaklaşık 22 Milyar dolar olacağı öngörülmektedir” dedi.

ÖN DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Bu projeler çerçevesinde Enerji Bakanlığı’nın ülkemizde kurulacak NGS'lerde yerli katkıyı mümkün olduğunca artırabilmek maksadıyla çalışmalar yürüttüğünü ifade eden yetkililer “Bu çalışmalar kapsamında firmalarımızın kapasite ve ihtiyaçlarının gerçekçi biçimde tespiti amacıyla firmalarımız ile bire bir görüşmeler yapılacak. Söz konusu görüşmeler sayesinde; firmalarımızın mevcut yeteneklerini kullanarak nükleer santrallerle ilgili ne tür ekipmanları üretebileceği, hangi alanlarda teknik olarak desteklenebilecekleri ve nükleer santral ekipmanı üretmek için gereken ARGE gereksinimlerine ilişkin ön değerlendirmeler yapılacak” dedi.

BU SEKTÖRDE İŞ YAPABİLECEK FİRMALAR DA TESPİT EDİLECEK

Yetkililer, bu çalışmalar kapsamında Tekirdağ'da faaliyet gösteren sanayicilerin bilgilendirilmesi ve Nükleer Santrallere yönelik iş yapabilecek firmaların tespit edilerek yönlendirilmesi amacıyla Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER), Tekirdağ Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürlüğü, NKU Teknopark A.Ş., Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile birlikte 18 Eylül Perşembe Günü saat 14:00’de Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı yapılacağını söyledi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10