"Çerkezköy'de branş öğretmeni açığı var"

2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Çerkezköy Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Çerkezköy 10.09.2014 16:40:00 0

GEREKENİ YAPACAĞIZ

Dün saat 14.00’da düzenlenen toplantıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair başkanlık etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda daha sonra ‘Örgün ve Yaygın eğitimin, bölgenin istek ve ihtiyaçlarına istihdam durumuna ve özeliklerine göre ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesi’ konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Önder, “Okulumuza giden yollar bozuk. Belediye tarafından bu sorunun giderilmesi gerekiyor” derken, Çerkezköy Belediyesi İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz ise “Yalnızca Kızılpınar Anadolu Lisesi’nin değil tüm okulların dilekçe ile belediyeye müracaat etmeleri halinde gerekeni yapacağız” dedi.

 

 

ÇTSO 2 OKULUN DAHA DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜNÜ ÜSTLENDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin de, oda olarak geçtiğimiz yıl 3 okulun doğalgaz dönüşümünü gerçekleştirdiklerini anımsatarak “Bu yıl da ilçemizde eğitim öğretim veren Nurullah Narin Ortaokulu ile Kızılpınar 125. Yıl İlköğretim Okulu’nun doğalgaz dönüşümünü yapacağız. İki okulumuzda da ikili öğretim verildiği için öğrenci sayısı çok fazla. Bu nedenle bu okullarımıza öncelik tanıdık. İhale aşamasına geldik” dedi ve çalışmalara en kısa zamanda başlanılacağını söyledi.

 

 

ISRARCI OLMALARINA ANLAM VEREMİYORUZ

Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu Müdürü Hülya Altuntaş da “Eğitimde kalitenin arttırılabilmesi için okul öncesi eğitim olmadan öğrencilerin 1’inci sınıfa başlamaması gerekiyor. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle de görüştük. Kendisine bizimle aynı fikirde olduğunu söyledi. Bu konuda velilerin bilinçlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi” derken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair de ilçede bazı velilerin kayıt esnasında çocuklarını öğlenci yapmak için ısrarcı olmasına anlam veremediğini ifade etti.

AÇIK KAPANDI

Toplantı ‘Eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması’ konusunun görüşülmesi ile devam etti. Abdullah Nair, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim-öğretimin kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek “Geçtiğimiz haftaya kadar yaklaşık 45-50 sınıf öğretmeni açığımız vardı. Fakat yapılan 99 öğretmen ataması ile sınıf öğretmeni açığımız kalmadı. Dolayısıyla sınıf öğretmenliği için bu yıl görevlendirme yapmayacağız” dedi.

BRANŞ ÖĞRETMENİ AÇIĞI VAR

Branş öğretmenliklerinde ise yaklaşık 80-100 öğretmen açığının olduğunu dile getiren Nair atama yapılmaması halinde bu açığı görevlendirmelerle kapatmaya çalışacaklarını dile getirdi. Nair, Çerkezköy’de okulların birbirleri ve diğer kurumlarla olan koordinasyonunu genel anlamda iyi gördüğünü dile getirerek “Eğitimde kalitenin yükseltilebilmesi için okullar arasında rekabet ortamı sağlanmalı. Bu rekabet ortamında en sağlıklı değerlendirmenin yapılabilmesi için kriterleri kendim belirleyeceğim” dedi. Toplantıda, ‘Bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynaklarının seferber edilmesi’ konusu da görüşülürken, Çerkezköy Belediyesi İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, “Çerkezköy Belediyesi olarak tüm eğitim kurumlarına yardıma her zaman hazırız” dedi.

KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ

Toplantıda ‘Eğitim kurumlarının Yüksekokul ile yapabileceği işbirlikleri’ konusu da görüşülürken, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülten Vatansever Balcıoğlu, yüksekokul olarak özellikle iletişim konularında destek verebileceklerini belirterek “23 Nisan ve 19 Mayıs gibi özel günlerde okullarımıza her türlü katkı sağlamaya da hazırız” diye konuştu.

PROJE EKİPLERİ OLUŞTURULACAK

‘Oluşturulacak proje ekipleri ve komisyonların kurulması’ konusunun da görüşüldüğü toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair “Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde proje ekibi kurulacak. Kaymakamımız gerekirse bu konuda profesyonel destek de alınabileceğini belirtti. Proje ekibi sayesinde okullarımızın oluşturacağı projelerin geliştirilmesine katkı sağlayabileceğiz” dedi. Toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülten Vatansever Balcıoğlu, Çerkezköy Belediyesi İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz ve Okul Müdürleri katıldı.

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10