Kuş: Komisyon kararları geçerli olsun

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş " Tekirdağ'ın Büyükşehir olmadan önce il ve ilçe trafik komisyonlarının aldığı kararların geçerli olmasÄ?

Çerkezköy 11.09.2014 13:19:00 0
Kuş: Komisyon kararları geçerli olsun

SİGORTANIN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

UKOME’nin devir işlemlerinde çekme belgesi istediğini anımsatan Yaşar Kuş, “M plakalarda,devir işlemlerinde çekme belgesi yapılması isteniyor. Halen hazır M-T-J-S plakası üstünde olan araçlara bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz” dedi. S ve J plakalarda da S plaka yönetmenliğinin 24. Maddesinde bulunan sigorta zorunluluğunda karayolu mali sorumluluk sigortasının istendiğini söyleyen Yaşar Kuş, “Oysa mali sorumluluk iller arası çalışan araçları kapsıyor. Tekirdağ’da çalışan S ve J plakalar il dışına çıkıyor. S plakası olan illerde bu uygulama yok” diyerek S ve J plakalarda karayolu mali sorumluluk sigortasının kaldırılmasını istediklerini belirtti.

BU YUGULAMANIN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ

Şoför esnafımız bazı nedenlerden dolayı eşinin yada aile bireylerinin üzerine yaptıkları araçlarda devir sırasında da UKOME’nin uygulamanın araçlarda çalışan şoförlerde yapılmasını istediğini söyleyen Kuş “Ticari Plaka devirlerinde S, M, J, T plakalarda devir esnasında devir alacaklarda ehliyet zorunluluğu getirilmiştir. Esnafımız bazı nedenlerden dolayı aldıkları araçları eşinin veya aile bireylerinin üstüne yapmaktadırlar. Bu nedenle devir alan şahıslarda bu uygulamanın kaldırılması, araçta çalışan şoförlerde bu uygulamanın yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

İL VE İLÇE ODALARINA KAYIT OLMALARI GEREKİYOR

Ayrıca S,M,J,T plakaların yol belgesi alımlarında ilçe odalarının görevlendirildiği kişilere yetki verilmesini ve S, M, J, T plakalarda çekme belgesi yapan üyelerin 6 aydan 12 aya çıkarılmasını istediklerini söyleyen Kuş “İl veya ilçelerde ticari plakası olan şahıslar il ve ilçe odalarına kayıt olması gerekiyor. Türkiye genelinde uygulama bu şekilde yapılıyor.  Büyükşehir olmadan önce ilimizde uygulanan ilçe ve il trafik komisyon karar onayları 5393 sayılı belediye kanununun 15. Maddesi p bendi gereği alınan kararların geçerli sayılması, J plakalı öğrenci servislerinin personel taşıma işi yapmaması. Alınan karar Bakanlar Kurulu kararı personel servisi de yapabilir” dedi.

SERVİŞÇİLERE HAKSIZLIK

Kararın servisçilere yapılan haksızlık olduğunu savunan Kuş “UKOME’nin aldığı ücretsiz müşteri servisi kararının şoför esnafına çok zararı olduğundan bu kararın iptal edilmesini ve başta Ankara olmak üzere birçok büyük şehirde ücretsiz müşteri servislerinin de iptal edildiği biliniyor. Buna göre Büyükşehir UKOME’miz bu konuda hassasiyet göstererek bizim bu taleplerimizi yapacağı toplantıda göz ardı etmeyerek belirttiğim konuları bu şekilde karar altına alarak ilimiz genelinde çalışan servisçilerimizi, M, S, J, T plakalı araç sahiplerini de mağdur etmeyeceklerine inanıyorum” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10