Safra kesesinden binlerce taş çıktı

Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi'ne şiddetli karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle başvuran 66 yaşındaki Nurhan Eser Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adem Topaloğlu tarafından muayene edildi.

Tekirdağ 11.09.2014 14:39:00 0
Safra kesesinden binlerce taş çıktı

DOKTOR ŞAŞKINA DÖNDÜ

Hasta için son derece riskli olan operasyonu Op. Dr. Adem Topaloğlu gerçekleştirdi. Ameliyat sırasında safra kesesinin taşlarla dolu olduğunu gören Topaloğlu, şaşkına döndü. Safra kesesinin tamamı taşlarla dolu olan bir vaka ile ilk kez karşılaştığını ve çok şaşırdığını ifade eden Topaloğlu “Hastamız bize şiddetli mide ağrısı, bulantı ve kusma yakınmasıyla başvurdu. Yaptığımız tetkik ve incelemeler sonucunda hastamızın safra kesesinde taşlar bulunduğunu belirledik. Ancak, Nurhan Hanım kısa süre önce bypass ameliyatı geçirmişti. Bu bakımdan kendisi için safra kesesi ameliyatı riskliydi. Ameliyatı son derece başarılı geçti. Ameliyattan sonra bizi şaşırtan şey safra kesesinin tamamının taşla dolu olmasıydı. Çok sayıda taşla karşılaşıyorduk ama safra kesesinin tamamının taşlarla dolu olması karşılaştığımız nadir vakalardan bir tanesidir. Taşları saymadık taşları hasta kendisi sayacak ama tahminimce binin veya birkaç binin üzerinde irili ufaklı çok sayıda taş var. Kendisinin Türkiye'de, hatta dünyada safra kesesinden rekor sayıda taş çıkan ilk kişi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“YENİDEN DOĞDUM”

Gerçekleştirilen ameliyatın ardından 35 yıldır çektiği ağrılardan kurtulduğunu belirten Nurhan Eser ise yaşadığı mutluluğu "Yeniden doğdum" sözleriyle dile getirdi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10