Barın: Denetimler artarak devam edecek

Kapaklı genelinde faaliyet gösteren okul servisçileri ile düzenlenen toplantıda bir araya gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin en güvenli şekilde evden okula okuldan da eve gidebilmelerini

Kapaklı 12.09.2014 11:34:00 0
Barın: Denetimler artarak devam edecek

HERKES GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERECEK

 Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü önceki gün saat 14.00’da Yıldızkent Orta Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilçe genelinde faaliyet gösteren okul servisi sahipleri ve sürücüleri ile bir araya geldi. 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okullarına gidiş gelişlerini sağlamak amacıyla ilçe genelinde Okul Servisi olarak hizmet veren tüzel kişilik temsilcileri ve çalışanları ile ferdi olarak taşımacılık yapan okul servis aracı işletmecileri ve sürücüleri ile Yıldızkent Orta Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda buluştu. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, tek gayelerinin geleceğin teminatı olan öğrencilerin en güvenli şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak olduğunu, bu kapsamda herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.

 

 

İŞTE TOPLANTININ KONU BAŞLIKLARI

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin esasları hakkında servis şoförlerine bilgilendirme yapılan toplantıda, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Okul Servis Araçları ( j Plaka) Hizmet Yönetmeliğinin esasları”, “Yönetmeliklerin işleten ve sürücülere yüklediği sorumluluklar”, “Okul Servis Aracı Sürücülerinde olması gereken nitelikler”, “Okul Servis Araçlarının taşıması gereken teknik şartlar”, “Okul Servis araçlarının öncelikle uyması gereken trafik kuralları” ve “Okul Servis Aralarının, işleten, sürücüsü ve Çalışanlarının (Rehber Personel) hukuki sorumlulukları” konuları masaya yatırıldı.

 

 

DENETİMLER SIKLIKLA DEVAM EDECEK

Toplantıda dile getirilen hususlar hakkında Kapaklı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nce gerekli denetimlerin yıl boyu sıklıkla devam ettirileceğini ifade eden Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, “Kural ihlali tespit edilen sürücülere gerekli ceza müeyyideleri istisnasız olarak uygulanacaktır. Servis sürücüleri maruz kalacakları ceza müeyyidelerinden, yapmakta oldukları hizmetin çocuklarımızın can güvenliği ve beden sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmalarının sağlanmasına çalışılacaktır” açıklamalarında bulundu.

SERVİSÇİLER DE SIKINTILARINI ANLATTI

Yıldızkent Orta Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kapkalı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ö. Sertan Topkaya, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Halil Yurtlu, okul servisi sahipleri ve servis sürücüleri katıldı. Toplantıda yapılan bilgilendirmenin ardından servisçiler de yaşadıkları sorunlar hakkında Emniyet Müdürlüğü yetkililerine bilgi verdi.

Haber / Gülveren Vatansever

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10