"Kahvehanelerde ambalajlı tek şeker uygulamasında kararlıyız"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz günlerde toplanan İl Hıfzıssıhha toplantısında alınan kahvehanelerde ambalajlı tek şeker ve iki yerel gazete bulundurma uygulamasında kararlı olduklarını ifade e

Bölgede Gündem 12.09.2014 18:08:00 0

“SÜRE TANIYACAĞIZ”

Vali Şahin, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, kahvehanelerde ambalajlı tek şeker ve iki yerel gazete bulundurma uygulamasında kararlı olduklarını belirtti. Vali Şahin “Aslında bazılarına göre tek şeker uygulaması sevindirici bir durum, bazılarına göre de valilik herşeyimize karışıyor imajı uyandırdığını da biliyorum. Halkın sağlığını korumak vali olarak benim görevim, bende vali olarak bu görevi icra etmek ve şekerin aslında bir zehir olduğunu dikkate alırsak tek şeker uygulamasının sağlık yönünden faydalı olduğuna inanıyorum. Sadece tek şeker uygulama konusu değil, şekerin ambalajla sunulması ve tek olması, buna ilaveten çay bardaklarının bulaşık makinesinde yıkanarak vatandaşa servis edilmesidir. Halkın sağlığı bizim için son derece önemli. Sağlık olmadan hiç Bir şey olmaz. Biz bu konu üzerinde hassasiyetle duracağız. Bundan böyle çay sunumu yapan her yerde ambalajlı tek şekerle servis yapılması sağlanacak, eğer kişi ilave şeker isterse, ikinci üçüncü şekerini alacak. İkinci bir konuda çay bardaklarının temizliğidir. Bulaşık makinesi ile temizlendiğinde istenildiği gibi temizlik yapılabilmektedir, diğer yanda leğen içine çay bardaklarını doldurarak üzerine de çamaşır suyu döküp biraz bekletilerek sonra durulanarak temizlenmesi son derece zararlı. Bu uygulama Kanseri kahvehaneden evine götüren bir insan durumuna sokmaktadır. Bu vesile ile bulaşık makineleri alınması konusunda da süre tanıyacağız” dedi.

“TÜM EDİRNE İÇİN GEÇERLİDİR”

Vali Şahin, kahvehanelerde yerel gazete bulundurulması gerektiğini belirterek, “Bir diğer önemli hususta, kahvehaneye gelen vatandaşların okuması için, istedikleri iki yerel gazete ve bir ulusal gazeteyi bulundurmalarını zorunlu hale getiriyoruz. Bunun uygulamasına önümüzdeki günlerde başlayacağız ve bunu yapmamakta ısrar edenlere idari yönden yaptırımlara gideceğimizi belirtmek isterim. Yerine göre kapatmaya kadar gider, Edirnelilerin kanunlara uyan biri olarak gördüğüm için o raddeye varmayız. Bu karar sadece merkez için değil tüm Edirne için geçerlidir” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10