Karaağaç dört parça

Kapkalı Belediyesi'nin, ilçede Ziraat Odası kurulabilmesi amacıyla Karaağaç Mahallesi'nin dört mahalleye bölünmesine ilişkin talebi Tekirdağ Valiliği tarafından onaylandı.

Kapaklı 14.09.2014 13:16:00 0
Karaağaç dört parça

VALİLİK ONAYLADI

Kapaklı Belediyesi, ilçede Ziraat Odası kurulabilmesi için kolları sıvadı. 6964 sayılı Ziraat Odaları Birliği Kanunu’nun 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereği ilçede Ziraat Odası kurulabilmesi için en az 14 mahalle olması gerekiyordu. Bunun üzerine harekete geçen Kapaklı Belediye Meclisi, Karaağaç Mahallesi’nin dört mahalleye bölünmesi yönünde karar aldı. Meclis kararı, İlçe Kaymakamlığı’nın da oluru alınarak Tekirdağ Valiliği’ne onaya gönderilmişti. Tekirdağ Valiliği’nden önceki gün gelen yazıda, Karaağaç Mahallesi’nin dört mahalleye bölünmesi talebinin 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 9. Maddesi gereğince onaylandığı görüldü.

İŞTE O MADDE

5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 9. Maddesi’nde şu ifadeler yer alıyor: “Mahalle, muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetilir. Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur. Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlüdür. Belediye sınırları içinde nüfusu 500’ün altında mahalle kurulamaz. Belediye, mahallenin ve muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü için bütçe imkânları ölçüsünde gerekli ayni yardım ve desteği sağlar; kararlarında mahallelinin ortak isteklerini göz önünde bulundurur ve hizmetlerin mahallenin ihtiyaçlarına uygun biçimde yürütülmesini sağlamaya çalışır.”

Haber / Gülveren VATANSEVER 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10