Yaylagöne Mahallesi'nde ki programa katıldı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 11 Eylül 2014 Perşembe günü saat 17.30'da Malkara Belediyesi ve İstanbul Kolektif Sanatlar Derneği (İKOS) iş birliği ve katkılarıyla düzenlenen "Eski Köye Yeni A

Malkara 14.09.2014 13:21:00 0
Yaylagöne Mahallesi

“ÖNEMLİ PROJEDİR”

Yaylagöne İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen programda; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, İstanbul Kolektif Sanatlar Kültür Derneği Yöneticilerinden Proje Koordinatörü Nursen Çetin ile Okan Yahşi, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Romanya ile Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen misafir gençler ve Yaylagöne Mahallesi sakinleri yer aldı. Yaylagöne Mahallesi Muhtarlığı tarafından verilen yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul “Eski Köye Yeni Adet” projesinin farklı dil, din, ırk ve kültürlerin kaynaşması açısından çok önemli ve güzel bir proje olduğunu söyledi.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 Program sonunda İstanbul Kolektif Sanatlar Kültür Derneği Yöneticilerinden Proje Koordinatörü Nursen Çetin ile Okan Yahşi proje hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, projeye verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a plaket ve çiçek takdim ettiler. Proje Koordinatörü Nursen Çetin; “Eski Köye Yeni Adet” projesi kapsamında köy kültürü, örf, adet ve Türk gelenekleri, yöresel türküler, tarım, hayvancılık ve bahçecilik Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen misafir gençlere uygulamalı olarak öğretildiğini belirtti. Program, gençlerin gezi esnasında çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin gezilmesiyle son buldu.

Projeye katılanların ilçe merkezinde ya da yapmış oldukları gezilerdeki ulaşım ve diğer ihtiyaçları Malkara Belediyesi, Yaylagöne Mahallesi'ndeki ihtiyaçları ise Mahalle Muhtarlığı tarafından karşılanmaktadır.      

Haber Merkezi 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10