Salatalık ve kırmızı bibere yoğun talep

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar turşu yapımı için kornişon salatalığı ve salça yapımı için de kışın kırmızı biber ile domatesi tercih ediyorlar.

Saray 14.09.2014 14:31:00 0
Salatalık ve kırmızı bibere yoğun talep

“LEZZET KATIYOR”

Vatandaşlar özellikler kışın turşunun yemeklerle birlikte çok tüketildiğini biber turşusu ve karışık turşu ve lahana turşusunun yanı sıra en çokta kornişon salatalık turşusunu tercih ettiklerini ve salatalık turşusunun yemek sırasında yendiğinde ayrı bir lezzet ve keyif verdiğini söylediler. Vatandaşlar ayrıca yemeklerde biber salçasının da ayrı bir tat verdiği için kırmızı birer alarak biber salçası yaptıklarını ve ev yapımı salçanın da yemeklere çok daha ayrı bir lezzet kattığını belirttiler.

PAZARCILAR TALEPLERİ KARŞILIYORUZ

Geçen yıllara göre bu yılda vatandaşların biber,lahana ve kornişon salatalığı turşuluk için daha çok tercih ettiklerini  ve salçası içinde kırmızı biberin tercih edilmesinden ve satışları da arttırması nedeniyle memnun olduklarını, fiyatlarında ucuz olması nedeniyle vatandaşların taleplerinin çok olduğunu kaydettiler. Bu talepleri talepleri karşıladıklarını ve sıkıntının olmadığını kaydeden pazarcılar turşuluk salatalığın kilosunun 1.50 TL ile 2 TL, kırmızı biberin ise 1.25 TL ile 1.75 TL’den satıldığını belirttiler.

Haber/ Kemal ALTUNOĞLU 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10