Çerkezköy'de sünnet şöleni coşkusu

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl sünnet ettirilen 166 çocuk için önceki akşam görkemli bir sünnet şöleni düzenlendi.

Çerkezköy 15.09.2014 12:31:00 0
Çerkezköy

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Önceki akşam düzenlenen sünnet şöleni öncesi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, belediye meclis üyeleri ve CHP Kayyum Heyeti sünnet olan çocuklarla birlikte belediye önünde hatıra fotoğrafı çekindi. Fotoğraf çekiminin ardından sünnet çocukları ve aileleri davul zurna eşliğinde oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Palyaçolar ile coşan sünnet çocukları, Hacivat ve Karagöz oyununu da ilgiyle izledi. Daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sünnet çocukları ve aileleriyle birlikte  Atatürk Caddesinde kortej halinde şölen alanına geçti.

 

MUTLU BİR GÜN DAHA YAŞIYORUZ

Şölen alanında konuşan Başkan Vahap Akay, “Bugün Çerkezköy olarak sizinle mutlu bir gün daha yaşıyoruz. Bu gün sünnet olan çocuklarımızın anne ve babaları olarak çocuklarınızın ilk mürüvvetini görmenin sevinci içindesiniz. Sizin bu mutluluğunuza bizlerin de  ortak olduğunu bilmenizi istiyoruz. Sizin mutluluğunuz bizim de mutluluğumuzdur” dedi.

 

ALTIN HEDİYE ETTİ

Akay, belediye meclis üyesi Serdar Ürkmez ile birlikte sünnet çocuklarına birer çeyrek altın ve kitap hediye etti. Sünnet çocuklarına hediyelerinin verilmesinin ardından şölen konserle devam etti. Sahneye çıkan Pınar Güçlü Trakya, Rumeli ve Ankara yöresine ait seslendirdiği şarkılarla beğeni toplarken, Çerkezköylüler de şarkılar eşliğinde oyun oynadı. Başkan Akay, yaklaşık 1 saat sahnede kalan Pınar Güçlü’nün konserinin ardından kendisine çiçek takdim etti.

 

AÇIK HAVA TİYATROSU DA BULUNACAK

30 Ağustos’ta düzenlenen konserde yaşam alanı ve kültür park müjdesi verdiğini anımsatan Akay “Mevcut Kapalı Pazar yerini şimdiki halinden biraz küçülteceğiz. Ancak son derece modern ve kullanışlı olacak ve şu andaki mevcut dükkan yerlerinden daha çok dükkan olacak. Adnan Kahveci Parkı’ndan başlayarak Köprü altından ve Kapalı Pazar yerine kadar olan 105 bin metre karelik bir alanı yaşam alanı yani kültür park yapacağız. Yaşam alanının içinde oturma grupları, yürüyüş alanları, bisiklet alanı, çeşitli etkinliklerin yapılacağı açık hava tiyatrosu da bulunacak” diye konuştu.

 

BELEDİYEYE KATKIDA BULUNMAK İSTEDİK

Akay, 166 çocuğun sünnetini yapan Özel Optimed Hastanesi’ne de teşekkür ederek hastane genel koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan’a şilt ve çiçek takdim etti. Arslan, sosyal sorumluluk kapsamında kendileri ile irtibata geçen Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür ederek “Bu sorumluluğu bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Çerkezköy’e  iyi ve güvenilir sağlık hizmetini uzun yıllardır vermeye çalışıyoruz. Optimed olarak desteğimizi ise halkımızın bize vermiş olduğu teveccühten alıyoruz. Öncü sağlık kuruluşu olarak sosyal sorumluluk projesinde elimizi taşın altına koymamızı biliyorduk. Bu sorumluluğun bilinci ile Çerkezköy Belediyesi’ne katkıda bulunmak istedik” dedi.

 

ŞAFAK SÖNMEZ BEĞENİ TOPLADI

Ateşbaz gösterisinin ardından gecenin finalinde ise Şafak Sönmez sahne aldı. Çerkezköylüler hep bir ağızdan Sönmez’in şarkılarına eşlik ederken, konserin sonunda Vahap Akay, sanatçı Şafak Sönmez’e çiçek takdim etti. Önceki gün 17.00-23.00 saatleri arasında Eski Otogar alanında düzenlenen şölene Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Çerkezköy İlçe Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir ve üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr.Ayhan Arslan, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş,sünnet olan çocukların aileleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10