Eğitimde feda edilecek tek bir fert yok

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası dolayısıyla Kapaklı'da da kutlama programı düzenlendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulma

Çerkezköy 17.09.2014 13:40:00 0
Eğitimde feda edilecek tek bir fert yok

Yüce,  insanların her zaman yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak istediğini ifade ederek, bilgiye ulaşmak için okullara ihtiyaç olduğunu söyledi. Okulların amacının çocukları vatanını milletini seven yurttaşlar olarak yetiştirmek olduğunu dile getiren Yüce, eğitim öğretimin tüm insanlar için gerekli olduğunu vurguladı. Yüce, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur”  sözleri ile konuşmasını tamamladı. 

 

2 LİSE DAHA KAZANDIRDIK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yüzüak da Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 20 okulda 550 öğretmenle 15 bin öğrenciye eğitim vermeye devam ettiklerini ifade etti. Bu eğitim yılında ilçeye bir Anadolu Lisesi bir de İmam Hatip Lisesi kazandırdıklarının söyleyen Yüzüak, Bahçelievler Mahallesi’nde yapımı devam eden İlköğretim Okulunun da en kısa sürede eğitim faaliyetlerine başlayacağını söyledi.

 

İHTİYAÇLARI BELİRLEYECEĞİZ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Bu okulumuz 1990’lı yıllarda çıkan bir yangında kül oldu. Aynı alana bu kez bir Anaokulu yapıldı. Kapaklı’nın hızla gelişmesi ile birlikte, okul sayısı da hızla arttı” dedi. Mandalı, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nun il Özel İdaresi ve belediye tarafından ortaklaşa yapıldığını anımsatarak “Böylelikle eğitim camiasına 45 derslikli bir okul kazandırdık. Bunun yanında 40 derslikli Gazi İlkokulu ile Türkiye’de bir ilke imza attık” dedi. Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim için 7 milyon TL bütçe ayrıldığını da belirterek, okul müdürleri ile görüşüp ihtiyaçları belirledikten sonra ihtiyaçları büyükşehire ileteceklerini söyledi.

 

GERÇEK KURTULUŞ ANCAK EĞİTİMLE OLUR

Okulların eğitim öğretim yuvası olduğunu söyleyen Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da bir milletin gerçek kurtuluşunun ancak eğitimle olabileceğini belirtti. Öğrencilere ve velilere de seslenen Kuzulu, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından öğrenciler, İlköğretim Haftası kapsamında hazırladıkları gösterileri sundu. Program sonrasında Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketler öğrencilere dağıtıldı. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programına İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yüzüak, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Serpil Sevgi, Belediye Meclis Üyesi İlhan Çetinkaya, Okul Müdürleri, öğretmenler,  veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10