Kutsal yolculuk başladı

Kapaklı'daki hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gerçekleştirilen program kapsamında Kapaklı'dan 4, Saray'dan 3 ve Kızılpınarâ

Kapaklı 19.09.2014 18:26:00 0
Kutsal yolculuk başladı

YOLCULUKLARIN EN GÜZELİ

Uğurlama programı Merkez Camii İmamı Şaban Aksoy’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, yolculukların en güzelinin Hac yolculuğu olduğunu ifade etti. Bu yolculuğun güzel olduğu kadar zor bir yolculuk olduğunu ifade eden Aktaş “Bu mübarek yolculuğa çıkan kardeşlerime Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV)’in bir müjdesi var. Peygamberimiz, çekişme ve kavgadan uzak bir hac sonrasında Allah’ın beytini ziyaret edenlerin mükâfatının Cennet olacağını buyuruyor” dedi.

 

TAVSİYELERDE BULUNDU

Aktaş, hacı adaylarına ibadetlerini sürdürebilmeleri için de tavsiyelerde bulunarak “Güzel bir yolculuğa şahitlik etmek üzere burada bulunuyorsunuz. Bu kutsal yolculuğu gerektiği gibi tamamlamanız için sağlığınıza özen gösterin.  Hasta olursanız hayatta bir kere elinize düşmüş olan bu fırsatı değerlendirmekten mahrum kalırsınız. Hiçbir ibadetin yerine getirilmesi hususunda Allah’a dua edilmezken, hac ibadetine çıkan kişiler bu ibadetin kolay kılınması için dua ve niyet eder. Hac meşakkatli bir ibadettir. Bu ibadeti yerine getirirken kimsenin kalbini kırmamaya, hiç kimse ile çekişmemeye özen gösterin. Boş zamanlarınızda ibadete özen gösterin. Böylece, buyrulan müjdelere nail olursunuz” dedi.

 

YAKINLARI UĞURLADI

Program kapsamında Kapaklı’dan Mehmet Akı, Gülizar Akı, Recep Dubaz ve Firdes Dubaz, Saray’dan Ahmet Perver, Kaniye Perver ve Habibe Ertekin, Kızılpınar’dan Naşit Karaoğlu ve Asibe Karaoğlu’ı Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ersin Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve Muzaffer Yıldıran, Kapaklı Belediye Eski Başkanı Enver Özel ve yakınları uğurladı. Kafile dün saat 16.00’da Atatürk Havalimanından kalkan uçakla Cidde’ye hareket etti.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10