"Derin deşarj Tekirdağ için uygun değil"

TBB Çevre Kent Konseyi tarafından Tekirdağ Barosu'nda düzenlenen toplantıda Marmara Denizi'ne derin deşarj projesi hakkında bilgiler verildi.

Tekirdağ 21.09.2014 15:34:00 0

MEVZUATA UYGUN DEĞİL

Av. Ali Arabacı, konsey adına yaptığı basın açıklamasında Marmara Denizi'ne yapılması planlanan derin deşarj projesinin çevre mevzuatına göre uygun olmadığını savundu. Sanayi kuruluşları ve bazı bölgelerde kanalizasyonun yıllardır derelere dökülmesinin denizin oksijen seviyesini düşürdüğünü ifade eden Arabacı “Derin deşarj projesinde atıklarda ayrım yapılıp yapılmayacağının belirgin olmayışı projenin düşündürücü yanlarındandır. Bu nedenlerle derin deşarj projesi Tekirdağ için uygun değildir. Yeni uygulanan ıslah projesinin de yeterli sonuçları doğurmadığı görüldü” dedi.

 

TEMİZ DERELER KİRLETİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Çevre ve kırsal konusunda çok iyi bir durumda değiliz” dedi. Büyükşehir statüsüne geçilmesiyle mahalleye dönüşen köylerde kanalizasyonlar derelere bağlanarak temiz derelerin kirletildiğini söyleyen Albayrak, bu sıkıntıları çözmeye geldiklerini, 5 yıl içinde temiz bir çevre, temiz bir Tekirdağ yaratacaklarını söyledi.

 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10