Hedef 150 bin kurban

Tekirdağ İl Müftülüğü'nün her ay bir ilçede yaptığı müftüler toplantısı bu ay Çerkezköy'de gerçekleştirildi.

Çerkezköy 22.09.2014 14:01:00 0
Hedef 150 bin kurban

“BU AY ÇERKEZKÖY’DE YAPIYORUZ”

Etbeyi Izgara Et Lokantasında dün saat 10.45’te Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen Başkanlığında yapılan toplantıya Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna başta olmak üzere tüm ilçe müftüleri toplantıda hazır bulundu. Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen  her ay rutin olarak yapılan toplantıların bu ay Çerkezköy’de gerçekleştirildiğini kaydederek “

Bu toplantılar mutat toplantılarımızdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Diyanet Vakfımızın direktifleriyle ve Valiliğimizden aldığımız onay ile her ay bir ilçemizde yapıyoruz. Bu toplantıların amacı idarede birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Diyanet işleri Başkanlığımızdan gelen dilek ve direktiflerin ilçe müftülüklerimize aktarılması ve ayni zamanda ilçe müftülüklerimizin kaynaşması ve fikir alış verişinde bulunulmasıdır. Bu şekilde hizmetin daha verimli hale getirilmesini sağlamak” diye konuştu.

 

“KURBAN KESİMİ 150 BİN OLARAK HEDEFLENDİ”

Amaçlarının yaklaşan Kurban Bayramında vekaletle kurban kesiminin görüşüleceğini kaydeden Gürlen

 “Bu gün ki toplantımızın ikinci gündem maddesi ise Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ve Diyanet Vakfımız tarafından vekaletle kurban kesimi konusunu masaya yatıracağız. Geçen yıl Türkiye çapında 89 bin kurban vekaletle  kurban kesimi yapılmasını sağladı. Bu yıl kurban kesimi 150 bin olarak hedefleniyor. İnşallah bu hedefi yakalamak için büyük çaba harcayacağız” diye konuştu.

 

“ET YEMEYEN FAKİR FUKARA KALMASIN”

Türkiye genelinde olduğu gibi Afrika,Irak,Suriye,Gazze,Türkiye Cumhuriyetleri,Bosna ve Balkan Ülkerin’de ki dindaşlar ve soydaşlarında Kurban Bayramında kesilen kurbanlıklardan yararlanmalarının hedeflendiğini de belirten Müftü Gürlen “ Afrika’da,Asya’da,Suriye’de,Irak’ta ve Gazze’de zülüm altında bulunan dindaşlarımıza, Avrupa,Balkanlar ülkelerindeki azınlıkta olan soydaşlarımıza,Bosna’da ve Türkiye’deki fakir fukaralarımıza dağıtımını sağlayacağımız kurbanlık etlerinin müftülüklerimizden de bulundukları ilçelerde dağıtımını yapacakları fakir fukaraların sayılarını tespit etmeleri suretiyle ilçelerinde ne kadar kaç kişiye et dağıtımı yapacakları konusunda da fikirlerini alacağız.Ayrıca toplantımızda halkımızı kurban kesmeye teşvik edilmesi konusunu da masaya yatıracağız. Halkımıza devlet eliyle güvenilir şekilde kurban kesimini anlatacağız ve kurban istismarlarının önüne geçilmesi içinde hassasiyetle bunun  üzerinde durulması konusunu ele alacağız” açıklamasında bulundu.

 

 “ET YÜZÜ GÖRMEYEN FAKİRLERİN ET YEMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Gürlen, bir yıl boyunca et yüzü görmeyen fakirlerin de et yemesini sağlayacaklarını da belirterek “

“Kurban bayramında kesilecek kurbanların etleri bir yıl et yüzü görmeyen fakir fukaralarımıza verilerek et  yemeleri sağlanacak. Bu konuda da ülke çapındaki tüm fakir fukaralarımızın et yemelerini sağlamak için 150 binlik kurban kesimi hedeflenmiştir.Bu konuda hayırseverlerimiz ve hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

 

“MASAYA YATIRILACAK”

Gürlen 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din görevlileri haftasında yapılması gerekenleri de bu toplantıda masaya yatıracaklarını belirtti. İl Müftüsü Mahmut Gürlen, “1-7 Ekim tarihlerinde kutlayacağımız Camiler ve Din görevlileri haftamızda, din görevlilerimizin daha iyi hizmet verebilmesi, camilerimizin temiz ve bakımlılığına özen gösterilmesi konularını da tek tek görüşeceğiz. Ayrıca camiler ve Din görevlileri haftasında bilim adamlarıyla panel verilmesini görüşeceğiz.”Toplantımızın ilimize ülkemize  hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

 

Haber/ Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10