O müteahhite suç duyurusu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bir süre önce yanı başındaki binaya zarar verdiği iddia edilen inşaat müteaahhiti hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını if

Çerkezköy 24.09.2014 12:11:00 0
O müteahhite suç duyurusu

BUNUN ADI DUYARSIZLIK UMURSAMAZLIK

Başkan Vahap Akay, inşat yapan ve yapacakların İmar Kanunu’na göre çevresine zarar vermeden çalışması gerektiğini belirterek, “İlçemizde bugüne kadar binlerce inşaat yapıldı ve hala yapılıyor. Ama hiçbir müteahhit ne yanındaki binalara ne de çevresine zarar vermedi. Ancak Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Azcan Sokak’ta yapılan inşaatın, bitişiğindeki binaya zarar vermesi tamamen müteahhitin duyarsızlığından ve umursamazlığından olsa gerek. Zarar gören Aykan Apartmanı sakinleri binalarının girişinde çatlakların meydana gelmesinden ve binanın önündeki yağmurluğun kolonlarının kırılmasından oldukça tedirginler ve korku içindeler” dedi.

 

HERKES YASALARA UYMAK ZORUNDA

Aykan Apartmanı sakinlerinin Çerkezköy Belediyesi’ne konuyla ilgili şikayet dilekçesi ile başvurmaları üzerine yerinde yapılan incelemeler sonunda bahse konu inşaatın müteahhitini istinat duvarı yapması için uyardıklarını söyleyen Başkan Akay, “Akabinde ceza kestik. Son yağmurdan sonra da Aykan Apartmanı’nın istinat duvarı yapılmaması nedeniyle mevcut bahçe duvarının yıkıldığı görüldü. Konu encümende de gündeme geldi ve ikinci kez ceza kesildi. Cezalara rağmen istinat duvarı yapmayan müteahhit hakkında belediye olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Biz kimsenin canı yansın istemiyoruz. Herkes yasalara uymak zorunda” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10