Sertifikalarını çalıştıkları iş yerlerinde aldılar

Çorlu'da, Trakya Yıldırım Aktif Çalışanlar Derneği (TAÇDER) ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğiyle düzenlenen hijyen eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları çalıştıkları

Çorlu 24.09.2014 15:26:00 0
Sertifikalarını çalıştıkları iş yerlerinde aldılar

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA VERMEK İSTİYORUZ

TAÇDER Genel Sekreteri İsmail Şen, hijyen konusunun insan sağlığı için çok önemli olduğunu belirterek, “Üyelerimizden sosyal, kültürel ve mesleki eğitimler düzenlenmesi yönünde talepler geliyor. Halk Eğitim Merkezi ile bu kurslar hakkında protokol imzalamak istiyoruz. Açmayı düşündüğümüz bu kurslara katılanlara ise eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vermek istiyoruz. Bu kursların üyelerimize maddi ve manevi yönden katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

BELGESİ OLMAYAN ÇALIŞAMAYACAK

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'ne göre gıda üretim ve perakende işyerleri, insani tüketim amaçlı sular ve doğal mineralli suların üretimini yapan işyerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler, otel, motel, pansiyon, misafirhane gibi yerler ve komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları, eğitime katılarak belge almak zorunda. Bu belgeye sahip olmayanlar, çalışamayacak ve çalıştırılamayacak.

Haber Merkezi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10