Ambardere doğalgaza kavuştu

GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde dün Ambardere mevkiinde bulunan İmam Hatip Ortaokulu'na düzenlenen törenle doğalgaz veril

Çerkezköy 25.09.2014 17:39:00 0
Ambardere doğalgaza kavuştu

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde dün saat 15.00’da düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır, GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Tanju Koçak, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

EĞİTİM AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR BÖLGE

Programda kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Ambardere mevkiinin eğitim açısından oldukça önemli bir bölge olduğunu belirterek, “Özellikle yapımı tamamlanan İmam Hatip Ortaokulu ile yapımı devam eden İmam Hatip Lisemiz biçim için büyük önem taşıyor. Bölgemizde ayrıca 130 dönümlük Eğitim Kampüsü alanı mevcut. Eğitim Kampüsü ile ilgili yer tahsisi işlemlerini yaptık. Gerekli yazışmalarımızı tamamladık” dedi. 

 

 

GAZDAŞ’I ÇOK SIKIŞTIRDIK

İmam Hatip Ortaokulu’nun 2014-2015 eğitim-öğretim dönemine yetiştirildiğini ifade eden Kaymakam Kubilay, “Okulumuza doğalgaz gelmesi için GAZDAŞ’ı çok sıkıştırdık. Kendilerini hemen her gün rahatsız ettik. Önce yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlayacaklarını söylüyorlardı. Fakat ısrarlarımız sonucu Eylül ayında bölgedeki çalışmalarını tamamladılar. Bu kapsamda projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

ÇOCUKLARIMIZ ÜŞÜMEYECEK

Kaymakam Kubilay, “GAZDAŞ Müdürümüz ile görüştüğümde kendisi bu çalışmanın meslek hayatındaki n hızlı çalışma olduğunu ifade etti. Bundan mutluluk duyduk. Çocuklarımız okullarında üşümeden eğitim-öğretim görecekler” dedi. Önümüzdeki yıllarda tüm eğitim kurumlarının Ambardere mevkiine taşınacağını kaydeden Kubilay, “Bu nedenle Ambardere’de altyapı çalışmalarının tamamlanması bizim için büyük önem arz ediyor” dedi. GAZDAŞ’ın altyapı çalışmalarını tamamladığı Ambardere’de, bölgede ikamet eden vatandaşlar da doğalgazdan faydalanabilecek. 

ABONE SAYIMIZ 50 BİNİ BULDU

Çerkezköy’de ilk kazı çalışmalarına 2006 yılında başladıklarını ifade eden GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Tanju Koçak, “İlk gazı da 2007’de verdik. Biz bu çalışma ile birlikte Çerkezköy’deki tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmiş olduk. Bu bir ekip çalışmasıdır. Kurum olarak sürekli insanlarla iç içeyiz. Kaymakamımız çalışmaların bir an evvel tamamlanması için bizi çok sıkıştırdı. Rekor bir sürede çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

İLK ATEŞİ KUBİLAY YAKTI

Kapaklı ve Çerkezköy’deki abone sayılarının 50 bini bulduğunu söyleyen Koçak, “Her iki ilçede toplam 725 kilometre yer altı borusu döşedik. Tüm Trakya Bölgesi’nde ise toplam 2 bin 700 kilometre yer altı borusu döşedik. Her şey müşterilerimizin memnuniyeti içindir” dedi.  Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna eşliğinde dualar edildi. Daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından bölgeye verilen ilk doğalgaz tutuşturuldu.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10