Uyuşturucu Operasyonu'na 7 tutuklama

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince uyuşturucu tacirlerine yönelik ortaklaşa yürütülen operasyon kapsamında Çerkezköy, Kapaklı ve KaraaÄ?

Çerkezköy 26.09.2014 19:47:00 0
Uyuşturucu Operasyonu

Çerkezköy Haber - Beş ay önce Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde başlatılan eş zamanlı teknik takip önceki gün 11 kişinin gözaltına alındığı şafak operasyonu ile noktalandı.Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüklerinde görevli ekiplerin de yer aldığı operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı. Dün sabah saatlerinde önce Cumhuriyet Savcısına ifade veren zanlılardan mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 7’si çıkarıldıkları mahkeme tarafından akşam saat 19.00’da tutuklanarak Tekirdağ 1 nolu T tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken Ali K., Muhittin Ö. ve Özcan K adli kontröl şartı ile serbest kaldılar.

ÖNCE TEKNİK TAKİP ARDINDAN KOM ÇARPTI

Emniyet güçlerinin Çerkezköy ve Kapaklı’daki uyuşturucu satışına yönelik yürütülen operasyon kapsamında uyuşturucu madde kullanımı ve satışına yönelik mücadeleyi kararlılıkla sürüyor. Özellikle gençlerin vakitlerinin çoğunu geçirdiği park ve okul çevrelerini kendilerine mesken edinen uyuşturucu tacirlerine emniyet güçlerinden bir tokat daha geldi. Şafak Operasyonu’nda eğitimli köpek “Çapkın” da yer aldı. Eş zamanlı baskın yapılan 11 evin tüm odaları, narkotik köpeği çapkın tarafından didik didik arandı. 11 evde yapılan aramalarda yüklü miktarda bonzai ve sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan Ramazan K. (19), Musa Ö. (18), Kenan A. (23), Muhittin Ö. (25), Özcan K. (23), Nasıf B. (26), Osman Ö. (31), Hüseyin T. (22), Aziz A. (50), Ali K. (21) ve Harun K. (19) ifadeleri alınmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

4 ŞÜPHELİDEN 3’Ü ADLİKONTROL KARARI İLE SERBEST KALDILAR

Uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik yapılan Şafak Operasyonu’nda gözaltına alınan 11 şüpheli, dün sabah Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. Burada Cumhuriyet Savcısı Mikail Öztürk tarafından saatlerce sorgulanan 11 şüphelinin tamamı, tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Ali K. , Harun K., Muhittin Ö. ve Özcan K. serbest bırakılırken, tutuklanan Ramazan K. (19), Musa Ö. (18), Kenan A. (23), Muhittin Ö. (25), Özcan K. (23), Nasıf B. (26), Osman Ö. (31), Hüseyin T. (22) ve Aziz A. (50) ise Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi.

ADLİYENİN ARKA KAPISINDAN ÇIKARILDILAR

Tutuklamaların ardından zanlıların ailelerinin gözyaşları dikkatlerden kaçmazken, zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adalet Sarayı’nın arka kapısında çıkarılarak Tekirdağ T 1 Tipi cezaevine gönderildi.  

Haber Merkezi 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10