Kurban bayramı bıçakçıların yüzünü güldürdü

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla işleri açılan bıçakçıların yüzü gülüyor.

Tekirdağ 28.09.2014 12:54:00 0
 Kurban bayramı bıçakçıların yüzünü güldürdü

YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

Kurban Bayramına sayılı günler kala Tekirdağ'da hizmet veren bıçak satıcıları ve bıçak bileyicilerinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurbanlıkların kesilmesi ve etlerin daha rahat doğranması için bıçaklarını bilettiren ve yeni bıçak satın alan vatandaşlar, bıçakçıların işlerinin açılmasını sağladı.

Tekirdağ merkez İlçe Süleymanpaşa’da bıçakçılık yapan Murat Bıçakçı, her Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşandığını, vatandaşların bıçaklarını bilettirmek ve yeni bıçak almak için gelmelerinin bıçakçı esnafının yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

DİKKATLİ OLSUNLAR

Babasından kalan aile yadigarı bıçakçılık mesleğini yıllardır yapan Murat Bıçakçı, Kurban Bayramı’nın bıçakçı esnafının işlerinin açılmasını sağladığını belirterek, "Vatandaşlar Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bıçaklarını biletmeye getiriyor. Biz de elimizden geldiği kadar bize gelen satırları, kesme bıçaklarını, et açma bıçaklarını, yüzme bıçaklarını bilemeye çalışıyoruz. Evde bıçak bilemek kalıcı çözüm değildir. Bıçak tam olarak keskinleşmez. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla yoğunluk yaşıyoruz. Herkese yardımcı olarak bıçaklarını sağlıklı şekilde biliyoruz. Hazırladığımız bıçaklarla kurbanlıkların kesimini kolaylaştırıyoruz. Kurban kesiminde bıçak kullanırken dikkatli olunmasını tavsiye ediyorum" dedi.

KESİM İŞLEMİNİ KOLAY YAPIYOR

İstanbul’dan Tekirdağ’a Kurban Bayramı için gelerek bayram öncesi bıçak bileten Zitfullah Aydoğan, kurbanlığı daha kolay kesebilmek için bıçak bilettiğini, bıçaklarını her Kurban Bayramı öncesi bıçakçıda bilettirerek kesim işlemini daha kolay yaptığını belirtti.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10