Papazın Evi Turizme Açıldı

Bölgenin ekonomik kalkınmasının yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerine de büyük önem veren Trakya Kalkınma Ajansı, Yayla Mahallesi'nin tarihi ve özgün mimarisinin korunmasına destek veriyor.

Bölgede Gündem 29.09.2014 15:11:00 0
Papazın Evi Turizme Açıldı

PROJE TAMAMLANDI

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2012-2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında destek verdiği ‘Tarihi Papazın Evi Binasının Turizm Faaliyetlerinde Etkinliğinin Artırılması’ projesi tamamlandı. Bölgedeki kamu kurum kuruluş, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışta Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Özdoğan, proje sahibi Ergin Kalın, Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hüseyin Tuluğ Bayram ve Uzman Necmi Gündüz yer aldı.

 

YÜZDE 50 DESTEK SAĞLANDI

Kırklareli'nin eski kent merkezi olarak bilinen, tarihi ve özgün bir mimariye sahip, sınırları içerisinde 18 adet tescilli kültür varlığı barındıran Yayla Mahallesi’nde bulunan Papazın Evi, ilin ve bölgenin tanıtımına ve turizm faaliyetlerinin hızlanmasına katkı sağlamış oldu. Bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına büyük katkı sunacak projeye Trakya Kalkınma Ajansı yüzde 50 oranında bir destek sağlamış oldu.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10