Halimoğlu; Bulgaristan seçimleri bizim için önemli

Bulgaristan'da 5 Ekim Pazar günü yapılacak olan erken genel seçimlerinde ülkemizde yaşamlarını sürdüren Bulgaristan doğumlu çifte vatandaş olan soydaşların çoğunlukta olduğu bölgelerde de so

Çerkezköy 29.09.2014 15:26:00 0
 Halimoğlu; Bulgaristan seçimleri bizim için önemli

ÇERKEZKÖY, KAPAKLI VE SARAY’DA BİRER SANDIK KURULACAK

Çerkezköy ve Kapaklı İlçeleri Seçim Sorumlusu Şevket Halimoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “

Bulgaristan’da 5 Ekim Pazar günü yapılacak olan erken genel seçimlerinde Türkiye’de çeşitli il ve ilçelerde yaşayan Bulgaristan göçmeni ve çifte vatandaş olanlar bu seçimlerde de oy kullanacak. Bulgaristan 5 Ekim erken genel seçimleri için ilimiz Tekirdağ genelinde 17 sandık kurulacak. Çerkezköy’de Gazi Osman Paşa Mahallesi İlkokulunda bir sandık, Kapaklı’da Sanayiciler İlkokulunda bir sandık ve Saray’da Atatürk İlkokulu’nda bir sandık olmak üzere bu bölgede üç seçim sandığı kurulacak. Çerkezköy’de oy kullanacak bine yakın çifte vatandaş olan soydaşımız bulunuyor. Seçimlerde her sandık başında ise dört görevli bulunacaktır” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

Türkiye için Bulgaristan seçimlerinin  önemli olduğunu kaydeden Halimoğlu “ Biz her ne kadar Türk vatandaşı olsak da Bulgaristan seçimleri de bizim için çok önemlidir. Çünkü burada yaşamlarını süren soydaşlarımızın çok daha şartlarda yaşamlarını idame ettirmek için Türklerin kurduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi(HÖH)’ün bu seçimde 50 milletvekili çıkarmasını hedefliyoruz. Geçen seçimde iki Türk partisinin bölünmesi ile HÖH 36 milletvekili çıkartmıştı. Bu seçimde dediğim gibi bu seçimde tek yürek olarak tüm soydaşlarımızın HÖH’de birleşerek  parlamentoya 50 milletvekili sokmaktır. Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi 50 değil 48 milletvekili dahi kazansa parlamentoda gensoru ve soru önergeleri verebileceği gibi soydaşlarımıza her türlü yasal kolaylığın çıkmasını da rahatlıkla sağlayabilecek güce sahip olacaktır. Bu nedenle bu seçimde 50 milletvekili hedefi konulmuştur. Soydaş kardeşlerimizde ricam bu seçimler nu yönden de çok önemli olduğu için her kez sandığa giderek oyunu kullansın. Bu kez hedefimizi tutturmak için firesiz hekesin sandığa gitmesini istiyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10