Sarıoğlu'na bir tepki de Kozuva ve Sülün'den

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşen ÇOSB Konferans Salonu açılış töreninde yaptığı sert açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Çerkezköy Or

Çerkezköy 29.09.2014 19:40:00 0
Sarıoğlu

BU İFADELER ONA YAKIŞMADI

Ömer Sarıoğlu’nun yaptığı konuşmayla pazarcılara ve nalburlara hakaret ettiğini öne süren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün, “ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu'nun sarf ettiği ifadeleri üzüntü ve kaygı ile öğrenmiş bulunmaktayız. Pazarlamacılar, Nalburlar ve Sürücü Kursu sahipleri Oda Başkanlığı yapıyor, tüccar ve esnafla aynı beklentide değiliz’ sözleri her şeyden öte ticaret erbapları ve esnaflara bir hakaret niteliğindedir. Kendisine bu tarz ifadeleri yakıştıramadığımızı belirtmek isteriz. Bu tarz küçümseyici ifadelerin kendisine zarar vereceğini bilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandılar.

 

DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK

Başta Ömer Sarıoğlu olmak üzere sanayicilerin kurmak istediği Tekirdağ Sanayi Odası’nın tamamen koltuk sevdası olduğunu iddia eden Kozuva ve Sülün, “ Türkiye'de emsallerinin büyük sıkıntılar içerisinde olduğu da göz ardı edilmemelidir. Ticaret ve Sanayi Odalarının ayrı şekillerde olması, dünya üzerinde Türkiye hariç hiçbir ülkede mevcut değildir. Dolayısıyla bu oluşumlar faydadan çok zarar getirmektedir. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de Tekirdağ'da Sanayi Odası kurulmasını uygun görmemektedir” diye konuştular.

 

TEKİRDAĞ’DA KAZANILANLARIN VERGİSİ İSTANBUL’A ÖDENİYOR

Açıklamalarının devamında sanayicilere seslenen Kozuva ve Sülün, “Siz önce İstanbul’daki merkezlerinizi Tekirdağ’a taşıyın. Vergilerinizi burada ödeyin. Sanayi odasının kurulmasını talep edenler, İstanbul Sanayi Odası'na kayıtlıdır. Üretimi Tekirdağ'da yapıp, iş gücünü Tekirdağ'dan sağlayıp, Tekirdağ'ın değerlerini kullanıp, vergisini İstanbul'a ödemeleri kabul edilemez” dediler.  Sarıoğlu’na, Sanayi Odası kurmak yerine seçimlere girip Ticaret ve Sanayi Odaları başkanlığına aday olmayı öneren Kozuva ve Sülün, “Yasal platformda yarışmak yerine hakaret içeren ve kanuni olmayan çabalar içerisine girmesini kaygıyla izlemekteyiz. Bugün arkasında hissettiği kişileri, yarın yanında göremeyebilir. Kendisini terbiye sınırları içerisinde aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Tekirdağ'daki Ticaret ve Sanayi Odaları olarak önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da bilgilerimizi paylaşacağız, güçlerimizi birleştireceğiz” açıklamalarında bulundular.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10