Karacan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı

Tekirdağ DİNBİRSEN İl Başkanı Abdullah Karacan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, "Bizleri halkeden Allah, ibadet için yaratmıştır. İbadet yerlerimiz de başlıca

Çerkezköy 1.10.2014 16:50:00 0
Karacan Camiler ve Din Görevlileri Haftası

2003 YILINDAN İTİBAREN KUTLANMAKTA

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın tarihiyle ilgili bilgiler veren Karacan, “1986 yılından beri ‘Camiler Haftası’ olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren de bu hafta ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.”dedi.

CAMİLER HUZUREVLERİMİZDİR

İbadethanelerin önemine vurgu yapan Karacan şunları kaydetti: “Camiler, içlerinde huzur ve huşu ile, gönül birliğiyle, omuz omuza, diz dize, bütün mü'minler bir tarağın dişleri gibi eşit olarak, genç ihtiyar, âmir memur farkı gözetilmeden belli bir maksat için Allah'a yöneldiğimiz kutsî mabetlerimizdir. Camilerimiz, balık suya ne kadar muhtaçsa, en az o kadar muhtaç olduğumuz hayat kaynağımızdır. Ruhumuzun gıdalandığı, temiz manevî havalar teneffüs ettiği, manevî kazançlar elde ettiği saadet ve hakikî huzurevlerimizdir.”

DİN GÖREVLİLERİ ÖNDER İNSANLARDIR

Din görevlileri; her türlü dünya görüşüne sahip insanlara rehberlik yapan, onlara namaz kıldıran, onların dertleriyle dertlenen, üzüntüleriyle üzülen, sevinçli anlarında sevinçlerine ortak olan, herkesi sevgi ve şefkatle kucaklayan, önder insanlar olduğunu anlatan Karacan, “ Ülkemizin en ücra köşesinden metropollere kadar hizmet veren din görevlilerimiz, aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlaşışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek, toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir.”dedi.

 Cami ve din görevlileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Karacan, Hafta nedeniyle yayımladığı mesajını şöyle tamamladı: “ Peygamber varisi Camilerimizin manevi mimarları, toplumdaki ortak sağduyunun ve dindarlık bilincinin oluşumunda, insanların ruh temizliğini ve hayatlarına istikamet bulmalarına, birbirleriyle kaynaşmalarına rehberlik eden Cami görevlilerimiz (imam hatip ve Müezzin Kayyım)Çocuklarımızı yaşları olursa olsun 7 den70 erkek ve kadını ile  Kur’an’la buluşturan Kur’an Kursu Öğreticilerimiz sizlerin yeri ve değeri hem Allah katında hem de toplum   katında yükselerek yerini korumaktadır. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen rahmete kavuşanları rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlık, sıhhat ve başarılar diliyorum.”dedi.

HABER MERKEZİ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10