Kendi gitti adı yaşatılacak

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 14.00'da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi. Kültür Merkezi ve Kapaklı Spor Salonu projelerinin hayat

Kapaklı 1.10.2014 17:41:00 0
Kendi gitti adı yaşatılacak

İŞ VAR AMA KAPAKLI BELEDİYESİ’NDE DEĞİL

Toplantıya Mustafa Çetin, Fatih Önkol ve Bahtiyar Büyükbüce katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, Belediye Binası önünde taşeron işçiler tarafından gerçekleştirilen eylem hakkında konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Dışarıda bir eylem var. Eğer haklı oldukları bir konu varsa sonuna kadar bu arkadaşlarımızın arkasında oluruz. Fakat, bildiğiniz gibi Büyükşehire tabi olan ilçelerde gelirler artacağına yarı yarıya düştü. 4-4,5 milyon TL gelirimiz olması gerekirken, 700-800 bin TL gelirimiz var. Bu 7 arkadaşımız kapanan Karaağaç Belediyesi’nde taşeron olarak çalışıyorlardı. Sözleşme süreleri sona erdi. Biz de bütçemiz kısıtlı olduğu için sözleşme yenilemedik. Eğer bu arkadaşlarımız iş istiyorlarsa onlara 1 hafta içinde özel sektörde iş buluşabiliriz. Bu arkadaşlar için iş imkânı hazır, fakat Kapaklı Belediyesi’nde değil” dedi.

 

 

İŞÇİ ALACAĞIMIZA İŞÇİ ÇIKARIYORUZ

Karaağaç Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin iş sözleşmelerinin yenilenmesi ile belediyenin gelirlerinin düşmesinin bir alakası olmadığını ifade eden Meclis Üyesi İrfan Demir, “Hizmet alımı ihalelerinde ilçelerin nüfusuna göre kaç işçi çalıştırılması gerektiği belirtilmelidir. Bizim nüfusumuz arttı fakat biz işçi alacağımıza işçi çıkarıyoruz” dedi. Meclis üyelerinden Akın Yılmaz da Karaağaç'la ilgili yaşanan bir diğer sıkıntının öğrenci taşımacılığı konusu olduğunu ifade ederek, “Karaağaç’la ilgili bu sorunların en kısa sürede çözülmesi gerekmektedir. Okullar başlayalı 3 hafta oldu ama hala okula gidemeyen çocuklarımız var Karaağaç’ta” dedi.

KARAAĞAÇ VE KÖYLERDEN KAPAKLI’YA MİNİBÜS HATTI OLUŞTURULDU

Karaağaç’ta yaşanan öğrenci taşımacılığı sorunu ile ilgli konuşan Meclis Üyelerinden Sami İkizler ise “Konuyu UKM’de görüştük. Bu kapsamda iki hat oluşturulmasına yönelik karar alındı. 1’inci hat, Pınarça-Kapaklı; 2’nci hat ise Karlı-Uzunhacı-Bahçeağıl-Yanıkağıl ve Karaağaç arasında faaliyet gösterecek. Konuyla ilgili çalışma Büyükşehir Belediye Başkanlığı ya da görevlendireceği bir kurum tarafından gerçekleştirilecek” dedi. 

2014 BÜTÇESİNE 2 MİLYON TL EK YAPILDI

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2015 Mali Yılı gelir tarifesi ile gelir ve gider bütçelerinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi ile başlayan toplantı, 2015 Mali Yılı’nda görev yapacak olan zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretinin görüşülmesi ile devam etti. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2014 Mali Yılı bütçesinde aktarma yapılması konusu görüşüldü. 2014 bütçesine 2 milyon 88 bin TL aktarım yapılması oy birliği ile kabul edildi.  

5 BİN KİŞİLİK TİRÜBÜN YAPILACAK

Spor İşleri Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğinin Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildiği toplantı dilekçelerin görüşülmesi ile devam etti. Belediye hisselerinin ortaklarına satışının oy birliği ile karara bağlandığı toplantıda, 5 bin kişilik tribün projesi ile ilgili dilekçe de oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı stadının 10 yıllığına belediyece kiralandığını ve sahanın yenilendiğini söyleyen Mandalı, “Sahamızda tribün yok. 5 bin kişilik tribün projesi için onay istiyoruz. Daha sonra AK Parti İlçe Başkanımız ile birlikte ödenek için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kapısını çalacağız” dedi.

13 BİN M2 ARSA BÜYÜKŞEHİRE TAHSİS EDİLDİ

356 ada 2 nolu parselde bulunan 7 bin 356,02 m2’lik spor alanının 1000 kişilik Kapalı Spor Salonu yapılabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, 512 ada 1 nolu parselde bulunan 5 bin 557 m2’lik arazinin Kültür Merkezi yapılmak kaydıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi de oy birliği ile karara bağlandı. Belediye olarak projeyi hayata geçirecek bütçeleri olmadığını söyleyen Mandalı, “Biz yerleri tahsis edeceğiz, Büyükşehir de yapacak” dedi. Toplantıda Kırklareli Vali Yardımcılığı’na atanan Kapaklı Kurucu kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun adının ilçede bir park veya caddeye verilmesi konusu da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi. Toplantı İmar Komisyonu’na havale edilen konuların karara bağlanması ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10