Albayrak ve ekibi altı aylık çalışmaları basına anlattı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları 6 aylık çalışmalarını basın mensupları ile paylaştı. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonuâ

Tekirdağ 2.10.2014 20:08:00 0
Albayrak ve ekibi altı aylık çalışmaları basına anlattı

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’YA KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada “Son kurulan Büyükşehirler içinde birimlerini ilk oluşturan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oldu. Şu anda daha daire başkanlıklarını ne genel müdürlüklerini tam olarak oluşturamayan büyükşehirlerimizde var. Biz bölgemizin bir an önce hizmet alması için işe hızlı başladık. Halkımız bizden hizmet bekliyor. Daire başkanlıklarımızı ve genel müdürlüklerimizi oluşturarak başladığımız çalışmalar neticesinde bu güne kadar il genelinde birçok yolun asfaltlaması ile onarım ve bakımları yapıldı. Özellikle ilçelerimizde de her alanda çalışmalar yapılacak. Çerkezköy’e bir kültür merkezi ile Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesine bir köprü yapacağız. Ayrıca Kapaklı’ya da bir Kültür merkezi yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçemize eksiksiz hizmet verilecektir” diye konuştu.

HEP İYİ OLACAĞIZ

Basın mensuplarının Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile ters düştüğü sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Albayrak “Özellikle Vali Ali Yerlikaya’nın o gün ne koştuğundan haberim yok.  Dediğiniz gibi Tekirdağ’a OSB getirme gibi niyetimizde yok. Şunu da iyi bilmenizi istiyorum. Devlet ve millet kavga etmez. Bugünden sonra da Vali Ali Yerlikaya ile uyum içinde ve iyi ilişkiler içinde olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

MAAŞ ALMIYORUM

Albayrak’ın konuşmasının ardından Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta çalışmaları aktardı. Orta, Çerkezköy’de Mustafa Ordu’nun açıklamalarına açıklık getirdi. Mustafa Ordu’nun maaş aldığımı ve bu maaşa göre iş yaptığımı söylediğini kaydeden Orta, “Ben TESKİ Genel Müdürü olarak buradan maaş almıyorum. Bila ücretle görev yapıyorum. Maaşımı da çalıştığım Üniversiteden alıyorum. TESKİ olarak onbir ilçemizin şube müdürü atanmış olup görevlerinin başındadır. TESKİ olarak 530 memur kadromuz olması gerekirken şu an 96 kadrolu memur ve 7 sözleşmeli memur ile 322 işçi ile görev yağıyoruz. Ancak şuan işçi kadromuzda fazlalık var. Memur kadromuzda azlık var memur kadromuzun 150-200 olması gerekiyor” dedi.

ABONELİK BEKLİYORUZ

 Orta, “Yeni mahalle olan köylerimizde su aboneliğini 100 bin olarak hedefliyoruz. 250 köyde beş yıl süreyle de sudan ton başı 50 kuruş alınacak. Daha önce her ilçede su parası ayrı fiyatlarla alınıyordu. Biz bunu tüm il genelinde tek fiyat yaptık. İl genelinde halkımızın kaliteli su içmesi yönünde de gerekli çalışmalar yapılıyor. Çerkezköy kolektör hattının projelendirilmesi ve arıtma tesisine ulaştırılması için pompa terfi istasyonu kurulması için fizibilite durumu ve projesi tamamlanmış olup maliyeti 15 milyon 500 milyar TL ve 2 yıl içinde de tamamlanması öngörülüyor. Ayrıca Çerkezköy yağmur suyu şebekesi proje durumu da devam ediyor. Bu projenin maliyeti 50 milyon TL olup yapım süresi bir yıldır. Kapaklı ilçesinde de dere ıslahı yapılması projesi talep aşamasında olup bunun da maliyeti 5 milyon olup yapım süresi bir yıldır” diye konuştu.

DURUMU İZLENECEK

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, 30 Büyükşehir içinde İklim değişikliği izleme istasyonu kurarak bir ilke imza atacaklarını kaydederek “ Artık tüm su ve kanalizasyon arızaları tek merkeze bildirilecek. Daha önce bu konuda 110’dan ulaşım sağlanıyor. İklim Değişikliği İstasyonu kurarak 30 Büyükşehir içinde bir ilke imza atıyoruz. Kurulacak bu istasyonla su buharlaşma ve su seviyelerinin durumu ve kuruluğu izlenecek ve buna göre gerekli tedbirler alınacak” dedi.

İSTASYONLAR KURULACAK

Orta Tekirdağ’da katı atık kurulması yönünde üç bölgeye ayırdıklarını kaydederek “ Kuzey bölge olarak Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerini belirledik ve diğer bölgelere olduğu gibi katı atık istasyonu kurulacak. Bu kurulacak katı atık istasyonlarının tamamı il genelinde 350 mahalleyi kapsayacak” dedi. Büyükşehir İmar ve Şehircilik dairesi Başkanı Mimar Dilşat Ergunda konuşma gerçekleştirerek Büyükşehir’in İmar ve Yapılaşma çalışmaları yapacağını kaydederek “  Büyükşehir imar ve yapılaşma çalışmalarına devam edecek. Nazım imar planlarına ait altlık oluşturarak 1/5000 ölçekli 11 ilçenin topoğrafik haritaları üretim çalışmaları gerçekleştirilecek. Resterasyon çalışmaları da yapılacak” diye konuştu.

11 İLÇEDE YAPILACAK

13 Mayıs’ta göreve geldiğini belirten UKOME Daire Başkanı M. Zeki Gürcün, “Büyükşehire gelen evrakların iki buçuk katı bize geliyor. UKOME olarak 5 şube müdürlüğümüzle hizmet veriyoruz. Çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. İlimiz genelinde ulaşım sorunlarını çözümlemek için projeler hazırladık. UKOME olarak il genelimizdeki ulaşım sorununun çözümü konusunda sağlıklı çalışmalar yapıyoruz” dedi. Tekirdağ il genelinde ticari araçlar için konjektör oluşturulduğunu belirten Gürcün, “Köy yolları dahil olmak üzere durak tesbit çalışmalarına başladık. Bu çalışmalar sırasında kaç yolcu olduğu ve kaç araç bulunduğu, ihtiyaç var ise ne kadar olduğu verilerini elde ederek gereken çalışma yapılacak. Çorlu Belediyesi Otobüs İşletmesini büyükşehir olarak biz devir aldık. Çorlu Orion Kavşağı Akıllı Kavşak olacak. Ayrıca Çorlu’nun yoğun yolcu kapasitesine cevap vermesi yönünde de Çorlu’ya 10 tane araç alınacak. Ulaşım A.Ş. kuruyoruz. Bu sayede Tekirdağ il genelinde ulaşılmayan hat kalmayacak. İl Genelindeki tüm otobüs terminellerini de yılbaşından itibaren devralmayı planlıyoruz. UKOME olarak tüm çalışmalarımız hukuka uygun şekilde yapılmaktadır” dedi.

KATI ATIK SORUNU ÇÖZÜMLENECEK

Tekirdağ Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol daire başkanı Sadettin Arat da, il genelinde katı atık sorununu çözümlemek için yoğun bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’daki katı atık sorununu çözümlamek için katı atık düzenli depolama saha çalışmaları yapıyoruz. İl genelinde toplam 3 katı atık toplama deposu ile 14 te vahşi depolama alanları yapacağız” dedi.

İSTASYONLARIMIZ FAAL DURUMDA

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan da itfaiye çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Pehlivan, “Tekirdağ bölgesinde il sınırları içierisinde itfaiye teşkilatımız dünya stantdarlarında hizmet vermek için çalışmalar yapıyor. 6 aylık dönem içinde bu satnandardı yakaladık. 11 ilçemizde kurduğumuz itfaiye istasyonlarımız 7/24 hizmet vermektedir. Olaya azami 8-10 dakika içinde müdahalede bulunuyoruz. 50 mahallemize de yangın hidradı montajı yaparak olaya anında müdahale edilecek”diye konuştu.

Haber / Neşat KARDEŞ- Ahmet KILAVUZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10