Akay: Kamulaştırma için yol haritamızı belirleyeceğiz

Çerkezköy'deki dere yataklarının Çerkezköy Belediyesi tarafından ya vatandaşın rızasını alarak ya da parasını vererek kamulaştırılması gerektiğini belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya?

Çerkezköy 7.10.2014 17:42:00 0
Akay: Kamulaştırma için yol haritamızı belirleyeceğiz

YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ

Akay “Valimiz geçmiş dönemde yaşananlardan dolayı DSİ’nin çalışma yapamayacağını belirtmiş. Bu konu belediyelerin imkansızlıkları nedeniyle uzuyor” dedi. Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve daire başkanlarımızın ile birlikte derenin ıslahı konusunda görüşmeler yaptıklarını ifade eden Akay “Belediye olarak da bu konuyu Büyükşehir TESKİ’ye yazıp dosyamızı da gönderdik. Önümüzdeki süreçte daire başkanlarımızın çalışmaları, kamulaştırmanın ne şekilde olacağını ve hangi çerçevede bakacağımız konusunda yol haritası belirleyeceğiz” dedi.

 

ÇÖZÜM BULACAĞIZ

TESKİ’nin de bu konu hakkında çalışma halinde olduğunu dile getiren Akay “Çerkezköy Belediyesi, şuanki durumu ve konumu itibariyle bu ekonomik açıdan iyi durumda değil. TESKİ ile beraber yetki ve sorumluluğumuzu göz önünde bulundurarak çözüm bulacağız” diye konuştu.

 

BOŞ DURMUYORUZ

Islah çalışmalarını belediye olarak sürdürdüklerini kaydeden Akay “Biz boş durmuyoruz. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. DSİ’nin eski ve yeni bölge müdürleri ile 5 Haziran ve 10 Temmuz tarihleri arasında görüşme yaptık. O dönemde bölge müdürünün gönderdiği kepçe yetersiz kaldı. Geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketinin ardından ikinci kepçe de geldi. Mezbahanenin orada çalışma yapılıyor. Hükümet Konağı ve Bağlık Mahallesi’nde çalışmalarımızı belediye olarak sürdürüyoruz. Yetkililer bu işin Eylül ayında biteceğini bizlere söylediler” dedi.

 

KÖPRÜYÜ YIKMAK ZORUNDA KALDIK

Çalışmaların Pınarça Deresi Bağlık Köprü altında kaldığını ifade eden Akay “Bağlık köprü altında taşkınlar olduğu için o köprüyü yıkmak zorunda kaldık. Hükümet Caddesi üzerindeki köprünün yapılması gerektiğini her zaman söylüyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10