Sabah namazını Osmanlı Camii'nde kılan Albayrak, kahvaltıyı Ehl-i Beyt'te yaptı

Sabah ezanıyla Çerkezköy'e gelen ve sabah namazını Osmanlı Camii'nde kılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, namazın ardından Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı'nÄ?

Çerkezköy 8.10.2014 15:20:00 0
Sabah namazını Osmanlı Camii

ALBAYRAK ÇERKEZKÖY’DE

Albayrak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Binali Etyemez,Nedim Yılancı,Ali Dede ve Ensar Sivri, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut ve partililer tarafından karşılanırken, Albayrak’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şehabettin Küçükyazıcı eşlik etti. Albayrak partililerle birlikte sabah namazını Osmanlı Camii’nde kıldı. 

EHL-İ BEYT DERGAHI’NI ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve partililerle birlikte Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı’nı ziyaret eden Albayrak Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ve Dernek Üyeleri ile görüştü. Başkan Albayrak’a derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Seyyid Sinan Boztepe, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Albayrak’a teşekkür etti. Boztepe, Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı binasının yer tahsisinin ve kaba inşaatının Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem ve dönemin meclis üyeleri tarafından yapıldığını anımsatarak, Ali Ertem ve binanın yapımında emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

EKSİĞİMİZ KALMAYACAK

Binanın durumu ile ilgili de bilgiler aktaran Boztepe, Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı binasının yüzde 80’inin tamamlandığını dile getirdi. Binanın ince işçilik çalışmalarının da tamamlanmasının ardından eksiğinin kalmayacağını ifade eden Boztepe, yürüttükleri kurs çalışmaları ile ilgili de bilgiler verdi.

 

 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Çocuklara Kur’an-ı Kerim Kursu verdiklerini dile getiren Boztepe “Önümüzdeki süreçte burada her gün 100-150 ihtiyaç sahibine yemek vermeyi hedefliyoruz” dedi. Kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen Boztepe bunun en güzel örneğini Bayram Namazı’nda gösterdiklerini belirtti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın  gerçekleştirdikleri tüm programları yakından takip ettiğini söyleyen Boztepe, kendilerinin hiçbir zaman yalnız bırakmayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür etti.

 

AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Konuşmaların ardından Albayrak ve beraberindekiler, dernek üyeleri ile birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından basın mensupları ile bir araya gelen Albayrak, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile aralarında herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Yerlikaya’nın devletin atanmış amiri olduğunu ifade eden Albayrak “Ben de milletin seçtiği bir temsilciyim. Devlet ile millet asla kavga etmez” diyerek kendisini Vali Yerlikaya ile karşı karşıya getirmeye çalışanların amacına ulaşamayacağını söyledi.

 

TÜM BİRİM FİYATLARIN ORTALAMASINI ÇIKARDIK

Son günlerde en çok tepki çeken konulardan olan su fiyatlarından meydana gelen artışla ilgili de konuşan Kadir Albayrak, bu fiyatları belirlemeden önce tüm ilçelerden su birim fiyatlarını aldıklarını ve bunların ortalamasını çıkardıklarını söyledi. Daha sonra da Atık Su bedelini eklediklerini ifade eden Albayrak “Son haliyle bazı bölgelerde su fiyatları düşerken, bazı yerlerde ise yükselmiş oldu. Bu doğrudur. Fakat bilindiği üzere TESKİ yeni kuruldu” dedi. 

 

FİYATLAR BU ŞEKİLDE KALACAK

Daha yapacak çok işin olduğunu kaydeden Albayrak “Tekirdağ’da kanalizasyonu olmayan yerler var. 150 köyde kanalizasyon var. Fakat onlar da atık sularını derelere akıtıyor. Köylerimizdeki su depolarının neredeyse tamamının yenilenmesi gerekiyor. Peki TESKİ bunu nasıl yapacak? Devletin verdiği ödenek bunun için yetersiz” diyerek bu çalışmalar tamamlanıncaya kadar su fiyatlarının bu şekilde kalacağını söyledi. 

 

SUYU TASARRUFLU KULLANMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Albayrak, su fiyatlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçtiğini hatırlatarak “Kararın oybirliği ile alınmasına rağmen maalesef bazıları bu konuda gerekli gereksiz açıklamalarda bulunuyor ve konuyu siyasi malzeme haline getiriyor” dedi. Amaçlarının 5 yıl içinde tüm altyapı çalışmalarını tamamlayıp su fiyatlarını düşürmek olduğunu ifade eden Albayrak “Tekirdağ su zengini bir şehir değil. Her şeyden önce millet olarak suyu tasarruflu kullanmayı öğrenmeliyiz” dedi. Yer altı sularının da bitmek üzere olduğunu söyleyen Albayrak, hükümetin bu konuda güzel projelerinin olduğunu belirtti. 

 

ÇOK VAHİM BİR DURUM

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde çoğu fabrikanın kaçak su kuyuları açtığı yönündeki iddialar ile ilgili konuşan CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir de çoğu fabrikada sayısı 5’i bulan su kuyularının açıldığını ifade etti. Bu fabrikaların atık sularını, artık verim alamadıkları su kuyularına boşalttığını ifade eden Demir “Bu çok vahim bir durumdur. Bunun adı resmen cinayettir” diyerek yetkililerin konuyla ilgili bir an önce gerekli çalışmaları yapmasını beklediklerini söyledi. 

 

BİNAYI GEZDİ

Kahvaltının ardından Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Hz. Ali (R.A.)’nin okumuş olduğu dualar ve anlamlarının yazılı olduğu Sahife-i Aleviyye kitabını hediye etti. Başkan Albayrak bu hediyenin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti. Albayrak, Ehl-i Beyt Derhagı’nı da gezerek incelemelerde bulundu. Albayrak, Boztepe ve dernek üyeleri ile, dergah duvarını süsleyen Ayetel Kürsi yazısının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10