1.Amatör Lig'de ikinci hafta tamamlandı

1.Amatör Küme A ve B Grubu ikinci hafta karşılaşmaları sonucunda Akçeşmespor'u evinde tek golle mağlup eden Şarköyspor ile Fevzipaşaspor'u 2-0'lık skor ile rahat geçen Saray Belediyespor hafta

Bölgede Gündem 8.10.2014 16:03:00 0
1.Amatör Lig

SARAY LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

B Grubu’nda haftanın en önemli karşılaşmasında haftaya lider durumda giren Saray Belediyespor evinde temsilcimiz Fevzipaşaspor’u konuk etti. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip karşılaşmanın sekizinci dakikasında öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Fevzipaşaspor savunmasının arkasına iyi sarkan Orçun şık bir vuruş gerçekleştirerek Saray Belediyespor’u karşılaşmada öne geçirdi.Sağlı sollu ataklarını sürdüren Saray Belediyespor karşılaşmanın 24.dakikasında farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Bora topu ağlara göndererek Saray Belediyespor’u 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmada iki farklı mağlup duruma düşen temsilcimiz kalan dakikalarda farkı indirmeye çalıştı. Fatih ve Hasan Barut ile pozisyonlar yakalayan Fevzipaşaspor istediği golü bulamadı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre Saray Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Saray Belediyespor Erdoğan, Oğuzhan, Sefa ve Akın’la net pozisyonları değerlendiremedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Saray Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmadan üç puan ile ayrılan Saray Belediyespor puanını 6 yaparken, ilk haftayı maç yapmadan geçen Fevzipaşaspor ise puanla tanışamadı. 

 

KÜÇÜKYONCALISPOR BEŞ GOLLE KAZANDI

Tekirdağ Amatör Lig B Grubu 2. Hafta mücadelesinde sahasında Ahımehmetspor’u konuk eden Küçükyoncalıspor sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı. Maça hızlı başlayan Küçükyoncalıspor Şener ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Gol sonrası rakip kaledeki baskısını artıran Küçükyoncalıspor 33. Dakikada Ümit’in golü skoru 2-0’a taşıdı. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarıya golle başlayan Küçükyoncalıspor 46. dakikada İsmail golü ile farkı 3’e çıkardı. Bu gol sonrası oyunu rölantiye alan Küçükyoncalıspor kontra ataklarla rakip kalede etkili oldu. Mücadelenin 80. Dakikasında Soner golü ile skor 4-0 gelirken, bu golden 5 dakika sonrası Ahımehmetspor maçtaki tek sayısını bularak skoru 4-1’e taşıdı. Maçın son dakikalarında Yiğit’le bir gol daha bulan Küçükyoncalıspor ilk maçından 5-1 gibi farklı bir skorla ayrılmayı başardı.

 

ÇERKEZKÖY 1923 GENÇLİKSPOR EVİNDE KAYIP

Haftaya ikinci sırada giren temsilcilerimizden Çerkezköy 1923 Gençlikspor ise evinde Çorlu Aslanspor’u konuk etti. Güçlü rakibi karşısında maça iyi başlayamayan temsilcimiz ilerleyen bölümlere doğru kontrolü rakibine bıraktı. Sağlı sollu ataklarla Çerkezköy 1923 Gençlikspor kalesine yüklenen konuk ekip Çorlu Aslanspor bulduğu golle öne geçmesini bildi. Temsilcimiz ise kalan dakikalarda geliştirdiği ataklarda istediği gol ve golleri bulamadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gelişen atakta Çorlu Aslanspor ikinci golü bularak rahatladı. Her iki takımında kalan dakikalarda geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çorlu Aslanspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. İlk haftayı galibiyet ile kapatan temsilcimiz bu mağlubiyet ile üç puanda kalırken, ilk haftayı bay geçen konuk ekip Çorlu Aslanspor ise lige galibiyet ile başlamanın mutluluğunu yaşadı.

 

İLK PUANLARINI ALDILAR

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Vakıflar Güvenspor evinde ligin ilk haftasını farklı mağlubiyet ile kapatan Ergene Gücü Ulaşspor’u konuk etti. Maça iyi başlayan Vakıflar Güvenspor ilerleyen bölümlere doğru bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Rakibi karşısında gol yemesine rağmen çabuk toparlanan Ergene Gücü Ulaşspor ilerleyen bölümlere doğru bulduğu golle beraberliği yakaladı. Her iki takımda atak bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takımda karşılıklı birer gol bulmasını bildi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sonuçlandı. Bu beraberlik ile birlikte her iki takımda ligdeki ilk puanlarını almış oldular. 

 

ŞARKÖYSPOR ZORDA OLSA KAZANDI

A Grubu’nda ise hafta sonunda beş karşılaşma oynandı. Grubun ilk karşılaşmasında ilk haftayı üç puan ile geçen Şarköyspor evinde Akçeşmespor’u konuk etti. 13 Kasım Sahası’nda oynanan karşılaşmanın ilk dakikaları ise karşılıklı ataklarla geçirdi. Taraftar desteği ile goller arayan Şarköyspor rakibi Akçeşmespor savunmasını geçmekte zorlandı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde ataklarını sıklaştıran Şarköyspor arzuladığı gole karşılaşmanın 82.dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Barış şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Gelen golle birlikte rahatlayan Şarköyspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Konuk ekip Akçeşmespor’un beraberlik için geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Şarköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Şarköyspor bu galibiyet ile puanını 6 yaparak liderliğe yükselirken, Akçeşmespor ise bir puanda kaldı.

 

KAPTAN BARBAROSSPOR TUTULMUYOR

Ligde ilk haftayı farklı galibiyet ile kapatan Kaptan Barbarosspor ise deplasmanda Tekirdağ Kartalspor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan Kaptan Barbarosspor ilerleyen bölümlere doğru rakip kalede galibiyet golü aradı. Savunmada hata yapmayan Tekirdağ Kartalspor ilerleyen bölümlere doğru kontra ataklarla galibiyet golünü aramaya çalıştı. Ancak orta sahada çoğalan konuk ekip Kaptan Barbarosspor bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Öne geçerek rahatlayan konuk ekip Kaptan Barbarosspor son dakikalarda bir gol daha bularak karşılaşmadan 2-0 galibiyet ile ayrıldı. Üç puan ile ikinci galibiyetini alan Kaptan Barbarosspor altı puanla averajla ikinci sırada yer alırken, İkinci hafta sonunda da galibiyet ile tanışamayan Tekirdağ Kartalspor bir puanda kaldı.

 

AŞAĞI SEVİNDİKSPOR DÖRT GOLLE KAZANDI

Ligde ilk haftayı farklı mağlubiyet ile kapatan 100.Yılspor evinde Aşağı Sevindikspor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Aşağı Sevindikspor güçsüz rakibi karşısında bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan konuk ekip kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Beraberlik için ataklar geliştiren 100.Yılspor kalesinde ikinci golü görünce oyun disiplininden tamamen koptu. Rakibinin savunma ağırlıklı futbolu karşısında rahat pozisyonlar bulan Aşağı Sevindikspor ikinci devre de iki gol daha bularak karşılaşmadan 4-0’lık galibiyet ile ayrılmasını bildi. 

 

PUANINI DÖRT YAPTI

Ligin ilk haftasını bir puan ile kapatan Çiftlikönüspor evinde puansız Aydoğdu Gençlikspor’u konuk etti. Her iki takımında üç puan parolası ile başladığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Çiftlikönüspor arka arkaya iki gol bularak rahatladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında kalesinde iki gol gören Aydoğdu Gençlikspor bulduğu bir gol ile farkı bire indirerek umutlandı. Kalan dakikalarda ise rakibinin beraberlik için geldiği dakikalarda arka arkaya iki gol bulan ev sahibi ekip Çiftlikönüspor karşılaşmadan da 4-1’lik galibiyet çıkartmasını bildi. Çiftlikönüspor ligdeki ilk galibiyetini alarak puanını 4 yaparken, Aydoğdu Gençlikspor ise ikinci hafta sonunda da puanla tanışamadı.

 

BÜYÜKÇINARLISPOR’DAN DÖRT GOLLÜ GALİBİYET

 

A Grubu’nda haftanın son karşılaşmasında ise birer puanda bulunan Kumbağspor ise Büyükçınarlıspor 13 Kasım Sahası’nda karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında kanatlardan etkili hücumlar geliştiren Büyükçınarlıspor bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Kumbağspor ise beraberlik için yüklensede istediğini elde edemedi. İlk devreyi tek gollü üstünlük ile tamamlayan ev sahibi ekip Büyükçınarlıspor ikinci devre daha etkili bir futbol ortaya koydu. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleye oyunu yıkan Büyükçınarlıspor üç gol bularak karşılaşmadan da 4-0 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile birlikte Büyükçınarlıspor puanını 4 yaparken, Kumbağspor ise bir puanda kaldı.

 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10