Kaymakam Gürbüz göreve başladı

İpsala'da 5 yıldır kaymakam olarak görev yapan Kaymakamlar Kararnamesi ile Kapaklı Kaymakamlığı'na atanan Mehmet Ali Gürbüz, dün yeni görevine başladı.

Kapaklı 8.10.2014 18:52:00 0
Kaymakam Gürbüz göreve başladı

HİZMET EDECEK OLMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM

Sabah saat 10.00’da göreve başlayan, sonrasında da Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret ederek göreve başladığını tebliğ eden Kaymakam Gürbüz, Kapaklı’ya atanmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kapaklı’da birim müdürleri ile tanıştığını söyleyen Gürbüz “Tüm birim müdürlerimiz hizmet aşkı ile dolu. Onların bu aşkı ile ilçeden güzel hizmetler yapacağız” dedi. Kapaklı’nın bildiği bir bölge olduğunu dile getiren Gürbüz, “Burasının hizmete layık bir yöre olduğuna inanıyorum. Çünkü Kapaklı vergi üreten ve devletine bağlı insanların bulunduğu bir ilçe. Bu doğrultuda buraya hizmet edecek olmaktan şeref duyuyorum” dedi.

 

KAPAKLI ÖNEMLİ BİR VİZYON KAZANMIŞ OLACAK

Kapaklı’nın en büyük sorununun henüz ilçe hüviyetini kazanamamış olması, kurumlar henüz tam anlamıyla oturmaması, kurumların kendi binalarının olmaması ve personel yetersizliği olduğunu ifade eden Gürbüz “İlk iş olarak gerçek hükümet konağımızı en kısa zamanda yapacağız. Şuanda kiralık bir binada hizmet veriyoruz. İlk işimiz gerçek bir hükümet konağı yapıp oraya taşınmak olacak. Kurumların kendi yerlerine taşınmasını sağlayacağız” dedi. En kısa zamanda personel norm kadrolarını dolduracaklarını ifade eden Gürbüz, “Halkımıza kamu hizmetlerini en kaliteli şekilde aktarmaya çalışacağız. Bunları yaptıktan sonra kentleşme ile ilgili çok önemli bir vizyon kazanmış olacağız” dedi. 

 

YÖNETİŞİMİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLEYECEĞİZ

Bu çalışmaları yaptıktan sonra Kapaklı’nın insanların sadece iş aramak için geldiği bir yer değil, yüksek gelirli insanların da yaşamak istediği bir kent haline geleceğini dile getiren Gürbüz, “Kapaklı maalesef halen Çerkezköy ile birlikte anılıyor. Bu algıyı da yıkacağız. Tüm bunları ilçemizdeki dernekler, sivil toplum kuruluşları ve belediyemizle birlikte el ele vererek yapacağız. En büyük destekçimiz de Tekirdağ Valimiz Ali Yerlikaya” dedi. İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adayı sınavında başarılı olarak 2003 yılında Mülki İdare Amirleri arasına katılan, Kayseri İli İncesu ve Ordu İli Çaybaşı ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan, 2006 yılında Çankırı ili Yapraklı, 2007 yılında Tunceli İli Mazgirt Kaymakamlıklarına, 2009’da İpsala Kaymakamlığına ve Kaymakamlar kararnamesi ile Kapaklı Kaymakamlığı’na atanan Gürbüz, “Yönetişimin en güzel örneklerini Kapaklı’da sergileyeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10