Erken teşhis hayat kurtarır

Kanserin, beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının yanı sıra, maddi ve manevi yönden mücadele gerektiren bir hastalık olduğunu ifade eden Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Akdağ, "He

Tekirdağ 9.10.2014 12:47:00 0
Erken teşhis hayat kurtarır

ARTIK ÇOK YAKINIMIZDA

 Sık görülen ve erken teşhisi ile yüz güldürücü tedavisi olan kanser türlerinden meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerinin uygun yaş gruplarına Sağlık Bakanlığı’nın tarama programları ile yapılan ücretsiz tarama testleri artık çok yakında olduğunu ifade eden Akdağ “Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak kurumumuza bağlı KETEM ve Aile Sağlığı Merkezlerinde 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması( HPV- Rahim ağzı sürüntüsü), 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması( Mamografi) ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanseri taraması ( Dışkıda Gizli Kan) ücretsiz olarak yapılıyor” dedi. maktadır. 

 

 

AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNDE DE YAPILABİLECEK

Saray, Şarköy, Malkara, Çorlu, Marmara Ereğlisi ve Hayrabolu ilçe belediyeleri ile yapılan anlaşmayla Aile Hekimleri ya da Toplum Sağlığı Merkezine Başvuran kişiler haftanın belirli günlerinde taramasını yaptırmak için ücretsiz olarak KETEM’e getirildiğini belirten Akdağ “Ayrıca Aile Hekimlerine başvuran kişilerin, Kalın Bağırsak ve Rahim Ağzı Kanseri tarama testleri, kendi Aile Sağlığı Merkezlerinde yapılabilecek” dedi.  Belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşları, önce kendi sağlıkları, sonra da sevdikleri için taramalarını yaptırmak üzere bağlı bulundukları aile hekimliklerine ve KETEM’e davet eden Akdağ “Taramalar hakkında bilgi almak için, Aile Sağlığı Merkezlerimize ve Toplum Sağlığı Merkezlerimize başvurabilirsiniz. Unutmayın! Kanserde erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10