Önsel: Bu olayların figüranı olmayacağız

Çerkezköy'de geçtiğimiz gün BDP mensupları tarafından Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı mensuplarına yönelik yapılan sataşmayla ilgili açıklama yapan MHP ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 9.10.2014 14:19:00 0
Önsel: Bu olayların figüranı olmayacağız

 

“MİLLİ DEĞERLERİMİZ TAHRİP EDİLDİ”

Ülkemizde son günlerde artan tansiyon neticesinde ortaya çıkan sokak olaylarının üzüntü verici bir duruma ulaştığını söyleyen Önsel “Endişeyle takip ettiğimiz bu olayların ilçemize sıçraması bizlerin en son isteyeceği bir durum. Tavizin tavizi getirdiği bu sürecin neticesinin ne olacağını artık hiç kimse tahmin edemiyor. Bin yıllık kardeşliğimizi baltalamaya çalışanların, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanların ekmeğine yağ süren siyasi iktidar da artık olanlar karşısında kontrolü kaybetmiş ve süreci yönetemiyor. Sınırlarımız kalbura dönmüş, yolgeçen hanına dönüştü. Devlet ciddiyetinden uzaklaşıldı, milli değerlerimizin her biri tahrip edildi” dedi.

 

“HAK ETMEDİĞİ MUAMELELERE MARUZ KALDI”

Türk milletinin namusu olan Türk bayrağının gönderden indirilerek kendini bilmezlerin elinde hak etmediği muamelelere maruz kaldığını söyleyen Önsel “Oslo’dan bugüne kadar yaşananları önceden analiz edip, iktidarı her seferinde uyaran Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bir kez daha öngörüsüyle haklılığını kanıtladı” dedi. Ülkede son günlerde artan tansiyon neticesinde ortaya çıkan sokak olaylarının üzüntü verici bir duruma ulaştığını söyleyen Önsel “Çerkezköy, demografik yapısı itibariyle Trakya bölgesindeki yerleşim yerleri arasında 81 vilayetin tamamından hemşerilerimizin bulunduğu sayılı yerleşim yerlerinden bir tanesi. Dolayısıyla böylesine karmaşık bir nüfus yapısına sahip olan ilçemizde geçmişte yaşanan denemelerin bir benzerini de geçtiğimiz gün hep birlikte yaşadık. Bölücü terör örgütü pkk’nın siyasi kanadına mensup ve özel olarak ilçemize getirilmiş şahısların Çerkezköy’de yapmış oldukları protesto yürüyüşünde bizleri hedef alan provokatif girişimlerin önüne sağduyu geçti ve belki de ilçemiz için bir felaketin eşiğinden dönüldü” dedi. 

 

“BAŞLARINA YIKILACAK”

Milliyetçi Hareket Partisi’ni olayların içine çekmek isteyen senaryoların devreye sokulmak istendiğini ileri süren Önsel “Herkes iyi bilmelidir ki MHP hiçbir zaman bu tip olayların figüranı olmayacak. Bugün sokaklarda vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden bu grupların amaçlarının Kobani olmadığını gayet iyi biliyoruz. MHP olarak her platformda daha önce nasıl pkk’nın terör örgütü olduğunu dile getiriyorsak bugün de aynı şekilde IŞİD’in terör örgütü olduğunu deklare ederek bölgedeki insanlık dramını kamuoyuna anlatmaya çalıştık. Fakat amaçları tamamen Türk milletinin huzurunu ve refahını bozmak olan ve terörü lanetlerken terör estiren bu grupların bu eylemlerinin Kobani ve bölge insanları için bir yarar sağlamayacağını bu yaşanan hadiselerden sonra milletimizin de analiz etmesi gerekiyor. Bizleri bu grupların karşısına çıkartmak suretiyle iç karışıklıktan yararlanma tezgâhları büyük Türk milletinin sağduyusu sayesinde başlarına yıkılacak” diye konuştu.

 

 

“BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman önceliklerinin devlet ve millet olacağını kaydeden Önsel “Farklı emellere sahip olanların bizler üzerine kurduğu oyunlara gelmeyecek ve onlara istediklerini vermeyeceğiz. Emniyet birimlerimizle gereken bilgileri paylaşıp Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimizin huzurunu bozacak hiçbir aktivitenin içerisinde olmayacağız. Her ne kadar siyasi baskılara maruz kalsalar da kolluk kuvvetlerimize olan inancımız tam ve gerekenin onlar tarafından yapılacağından en ufak şüphemiz yok” dedi.

 

“SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Bundan sonra da 46 yıllık bir mazisi olan siyasi hareketin şanına yakışır bir şekilde, siyasi zeminde ve demokratik kurallar çerçevesinde mücadelelerini sürdürerek dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan Türk milletinin her ferdinin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Önsel “Vatansever hemşerilerimizi de Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında, omuz omuza bu hainlerle mücadele etmeye davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin ve sahip çıkmak da boynumuzun borcu” diye konuştu.

 

“YANILDIKLARININ FARKINA VARACAKLAR”

Yaşanan olaylar karşısında Çerkezköy’deki emniyet güçlerine güvenlerinin tam olduğunu kaydeden Önsel “O gün burada toplananların çoğu dışarıdan gelip ilçeyi karıştırmak isteyen kişiler. Bizler bunun farkındayız. Çerkezköy Emniyetimiz de bunları tespit etti. Çerkezköy’den toplasak bir elin parmak sayısını geçecek kadar bile yoklar” dedi. Mevcut iktidar varken MHP’yi neden tahrik ettiklerini anlamadıklarını kaydeden Önsel “Arkamızda devletin gücünün, görevlilerinin olmadığını düşünenler yanıldıklarının farkına varacaklar” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10