Erdoğan: Sağduyulu davranılacağına inanıyoruz

AK Parti'de tüm il ve ilçe başkanlıklarında dün eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Saat 10.00'da AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Belediye Meclis Üyeleri Melek Şen,

Bölgede Gündem 10.10.2014 15:03:00 0
Erdoğan: Sağduyulu davranılacağına inanıyoruz

“SÜRECİ BALTALAMAYA YÖNELİK”

Erdoğan, IŞİD terör örgütünün sınırlarımıza kadar dayanması sonucu ülkemizin birçok noktasında çeşitli terörist eylemler gerçekleşmeye başladığını ifade ederek, yaşanan bu olayların herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Erdoğan, eylemlerin Kobani’deki Kürt halkının haklarını savunmak adına yapılmadığını, bu eylemlerin hepsi, Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonu ile ulaşılması hedeflenen ama tutmayan planların devamı olduğunu savundu. Bu eylemlerin çözüm sürecini baltalamaya yönelik olduğunu ileri süren Erdoğan “Benzer eylemler 3 gün önce Çerkezköy’de de yapıldı. Emniyet yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, eylemlere katılanların yüzde 95’inin Çerkezköy dışından geldiği belirtildi” dedi.

AMAÇLARI İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK

İnsanların dükkanları yakılarak, bir başkasının canı veya malına zarar verilerek hak talep edilemeyeceğini dile getiren Ercan Erdoğan, AK Parti olarak çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Çerkezköy halkından bu tür provokasyonlara alet olmamalarını isteyen Erdoğan “İstanbul’da MHP İlçe Teşkilatına saldırıda bulunuldu. Madem AK Parti hükümetini suçluyorsunuz neden MHP binalarına saldırıyorsunuz?” dedi. Erdoğan, yapılanların amacının insanları birbirine düşürmek olduğunu dile getirdi.

 

SAĞDUYULU DAVRANILACAĞINA İNANIYORUZ

AK Parti İlçe Teşkilatlanma Başkanı Ercan Erdoğan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’e de sağduyulu açıklamaları için teşekkür etti. Kimse ile bir huzursuzluklarının olmadığını söyleyen Erdoğan, halkın sağduyulu davranacağına inandıklarını belirtti. Emniyetin ülkenin her noktasında olaylara hakim olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman mazlumun yanında, zalimin de karşısında olmaya devam edeceğini dile getirdi. 

 

16 KASIM’DA YAPILACAK

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 5’inci Olağan Kongresi’nin 16 Kasım Pazar günü yapılacağını açıklayan Erdoğan, daha sonra AK Parti’nin 5’inci Olağan Kongresi hakkındaki yazılı basın açıklamasını okudu. AK Parti’nin ülkenin birlik ve beraberliğine ve demokrasiye gösterdiği sadakatle darbe kurallarını, vesayet sistemini sona erdirdiği belirtilen açıklamada “AK Parti bütün başarısını milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır. Yapılamaz denilen birçok icraat AK Parti döneminde gerçekleştirildi. AK Parti, demokratik hayatın örnek partisi oldu. Hedefimiz, 5’inci Olağan Kongre’den başarıyla çıkmak, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye’sine istikrarla ve selametle ulaşmaktır. Kongrelerimiz, ülkemizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır” denildi.

 

İL KONGRELERİ ŞUBATTA YAPILACAK

AK Parti kongrelerinin çözüm süreci iradesinin kaynağı olduğu belirtilen açıklamada “Kongrelerimiz, yeni anayasanın aziz milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Yeni Türkiye yolunda atılacak adımların kaynağıdır” ifadelerine yer verildi. İl kongrelerinin de şubat ayında gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan “İlçe Başkanlığı için şu ana kadar yapılmış resmi başvuru yok. 2 arkadaşımız basın aracılığı ile adaylıklarını açıkladı” dedi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10