Güven: Görevden kaçmadım, aday oldum

19 Ekim Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe kongresinde adaylığını açıklayan Fedahi Güven ilçe teşkilatında partililer ile bir araya gelerek basın açıklaması ger?

Çerkezköy 12.10.2014 16:02:00 0
Güven: Görevden kaçmadım, aday oldum

PARTİLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatının Olağanüstü Genel Kurul’da Başkan adaylığını açıklayan Fedahi Güven parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Görevden alınan Eski İlçe Başkanı Saim Özkan ve yönetim kurulunun da desteğini alarak  yüzlerce partili ile bir araya gelen Güven “ 1965 yılında Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesi Tozaklı köyünde doğdum. 1987 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimyagerlik bölümünü bitirdik. 14 Nisan 1989 tarihinde başladığım ÇOSB’de yer alan bir sanayi kuruluşundaki görevimden ayrılarak 22 Temmuz Genel seçimleri öncesinde CHP Tekirdağ 4.Sıra milletvekili adayı oldum.1993 yılında Çerkezköy CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete girdim. 1993-2005 yılları arasında ilçe sekreterliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 14 Nisan 2005 tarihinde ise CHP İlçe Başkanı oldum ve bu görevimi de 25 Eylül 2008 tarihine kadar sürdürdüm” diye konuştu.

 

“BAYRAĞI BELEDİYEDEN İNDİRMEMEMİZ GEREKİYOR”

İlçe Başkanlığı yaptığı dönemlerde zorluklar yaşadıklarını kaydeden Güven “ Yönetimde bulunan sekiz arkadaşımızın istifası sonrası görevden alındık. Ancak partimize de hiçbir zaman küsmedik. Her zaman partimiz için bir nefer olduk. Bizim başlattığımız ivme ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy’de ilk kez bir milletvekili çıkardı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çerkezköy’de her zaman bir milletvekili çıkarması içinde elimizden geleni yapmamız gerekiyor. 2014 yerel seçimlerinde CHP olarak belediyeyi kazandık. Bundan sonraki süreçte de CHP bayrağını Çerkezköy Belediyesi’nden indirmememiz gerekiyor” dedi. 

 

“GÖREVDEN KAÇILMAYACAĞINI BİLİYORDUM”

Partiye her zaman candan bağlı olduğunu kaydeden Güven “ Başkan olduktan sonra önümüzdeki dönemlerde hiçbir yere aday olmayacağım. Ben ilçe başkanı olarak geleceğim ve ilçe başkanı olarak görevimi ifa edeceğim. Delege arkadaşlarımızın ısrarı üzerine tekrar aday oldum. Görevden kaçılmayacağını biliyorum. Ben ve arkadaşlarım seçimi aldığımızda Cumhuriyet Halk Partisinin ilke ve tüzüğü doğrultusunda çalışacağız. Geçmiş dönemde uzun bir süre görev yapan İlçe Başkanı olarak Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına biat eden bir ilçe teşkilatı olacağız. Geçmiş dönemlerde yaptığımız hatalardan ders çıkardık. Benim ve arkadaşlarım tek amacı CHP’nin başarısı olacaktır. 19 Ekim’de gerçekleştirilecek olan kongre olağanüstü olduğu için başkan adayları konuşma gerçekleştiremeyecek. Bugün gerçekleştirdiğim açıklama hem adaylık açıklamam hem de kongre konuşmam olacaktır” dedi. 

 

“KAZANMAK İÇİN GEREKEN ÇABAYI GÖSTERDİM”

Partide uzun bir geçmişi olan bir kişi olduğunu kaydeden Güven “ Partimin milletvekili adaylığı dahil bir çok biriminde görev aldım ve çalışmalara katıldım. Partimiz benim oluşturduğum bir omurga, bir alt yapı ile ivme kazandı. Ayrıca şu andaki siyasi konjonktüre baktığımızda geçtiğimiz yerel seçimlerde partimizin Çerkezköy’de kazanması için gerekli çabayı gösterdim. Dürüst,ilkeli siyasi anlayışını hakim kılmak için, Cumhuriyetin temel niteliklerinden taviz vermeyen, çağdaş, Atatürkçü ve aydınlık bir Türkiye için kenarda köşede kalma zamanı olmadığı için aday olma gereği duydum” açıklamasında bulundu.

 

“ İYİ VE KÖTÜ GÜNLERİNDE YANINDA OLACAĞIZ”

Güven “ Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlarımız var. Değişik inançlara mensup kardeşlerimiz de bulunuyor. Bunları bir kenara koyup da siyaset yapmaya çalışırsanız küçücük kalırsınız. Bütün bu bizi biz yapan olguların tümü CHP örgütlerinde görev alacak. Onların her birinde değer verdiğinizi göstereceksiniz. Onlardan bir tanesi eksik olursa bizim bir yanımız eksik kalır. Kimseyi ötekileştirmeden hep beraber, omuz omuza, kocaman kucağımızı açarak CHP’yi halkla buluşturacağız. Buna hep beraber katkı yapmanızı istiyorum. Çerkezköy’de öyle çalışmalar yapmalıyız ki sadece Çerkezköy’de değil, Türkiye için de ilham kaynağı olmalıdır. Çerkezköy çok özel bir bölgedir. Burada insanların iyi gününde ve kötü gününde yanlarında olacağız. İnsanlara her zaman el uzatacağız. Bugün dürüst iddialı, Çerkezköy’e ve bu halka hizmet etmek isteyenlere seslenmek istiyorum. Gelin birlikte siyaset yapalım, birlikte üretelim, birlikte yönetelim. Partimizin özgürlükçü ve demokratik siyaset anlayışını hakim kılmak için çalışalım. Günümüzde her şeyi ben bilirim, benim yaptığım ve dediğim doğrudur şeklinde anlayış egemendir. Ekip çalışmasıyla çatışmaları uzlaştırmak, ayrıştırmalara, ötekileştirmelere ve bölünmelere son vermek için çalışalım” dedi.

 

“BİZ HERŞEYİN İYİSİNİ YAPARIZ”

Halkı kucaklayıp, partinin hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapacak deneyimli ve genç kişilerden oluşan bir ekiple yola çıktıklarını kaydeden Güven “ Yaşanan süreci hepimiz çok iyi biliyoruz. Görevden alınan yönetim kurulunun yerine atanan geçici ilçe yönetim kurulu ne yazık ki tarafsız kişilerden oluşmamıştır. Bu kurulun Başkanının yönetim kurulu için aday olacağı söylentileri kurulun tarafsız olmadığının açık göstergesidir. Hiç kimseye angaje olmamış, partimizin tüzük ve ilkelere doğrultusunda tüm partililerimizi kucaklayacak, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve partimizi temsil eden tüm kişi ve kurullara uyumlu çalışacak bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Biz her şeyin iyisini yaparız diyerek adaylığımızı açıklıyoruz” diye konuştu. 

 

KAYYUM HEYETİ KATILMADI

Güven “ Görevden alınan Kayyum Heyetini anlamış değilim. Kayyum Heyeti  seçim ve parti çalışması yapamaz. İlçe örgütüne sahiplermiş gibi hareket ediyorlar. Kayyum heyeti sadece yönetim görevden alındıktan sonra 30 gün içinde partiyi seçime götürme yetkisine sahiptir.  Vakit kaybedecek zamanımız yok. Partimize kayıtlı 207 delegemize ulaşıp imzalarını alıyoruz. O gün sandık çok önemlidir. Delege yüreğinin sesine kulak verip doğru oyu kime kullanacağını tespit edecektir” dedi. Fedahi Güven’in adaylık açıklamasında Kayyum Heyetinden kimsenin bulunmaması, Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir’in ise diğer odada oturması ve gelişmeleri takip etmesi de dikkat çekti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10