Eğitime 'ateş böceği' desteği

Kapaklı'da bir dönem İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilliği yaptıktan sonra okul müdürlüğüne dönen Suat Yüksel, 'Anlamlı Bir Çevre, Etkili Bir Eğitim Ortamı' projesi kapsamınd

Kapaklı 12.10.2014 16:05:00 0
Eğitime

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLECEK

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel, Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile irtibata geçerek TEGV’ye ait 24 Ateşböceği tırından biri olan Nahum Ailesi Öğrenim Birimi Tırı’nı ilçeye getirtti. Tırda Nisan 2015 tarihine kadar öğrencilere eğitim desteği verilecek. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürdüğünü ifade eden Yüksel “ TEGV’in Nahum Ailesi Gezici Öğrenim Birimi Tırı okulumuzun yan tarafına konuşlandı” diyerek tırın burada yaklaşık 6 ay boyunca öğrencilere eğitim desteği vereceğini söyledi.

 

YILDA 3 BİN ÇOCUĞA ULAŞABİLECEK KAPASİTEDE

Yüksel, Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimleri projesinin Tekirdağ’da ilk kez Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na geldiğini ifade ederek tek amaçlarının öğrencilerin uygun ortamda en kaliteli eğitimi almalarını sağlamak olduğunu söyledi. Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri’nde Tır dorsesinin içine kurulu ‘Bilişim ve Teknoloji Alanı’, ‘Serbest Etkinlik Alanı’ ve ‘Yaşam Alanı’ olmak üzere 3 bölüm bulunduğunu ifade eden Proje ile ilgili bilgi veren Ateş Böceği Nahum Ailesi Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Burak Tosun da “Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda yaklaşık 3 bin çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböcekleri; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor” dedi. 

 

MİLLİ EĞİTİMİ TAMAMLAYICI FAALİYET

Uygulanan etkinliklere bölge halkının da gönüllü olarak destek verebileceğini söyleyen Tosun “Sorgulayan, öz güven sahibi ve topluma faydalı olacak bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bütün çocuklara kapılarımız açık. Çocuklar burada hem eğlenceli vakit geçirecek, hem de faydalı bilgiler öğrenecek. Biz, eğitim-öğretim döneminde milli eğitimi tamamlayıcı faaliyetlerde bulunuyoruz” dedi.

 

OYUNLAR DA OYNAYACAKLAR

Yazın çocukların yorgunluklarını atlatacakları etkinliklerin de olacağını söyleyen Tosun “Bu etkinlikler çocuklarımızı hem eğlendiriyor hem de öğretiyor. Çocuklar, kendilerine en uygun mesleğin ne olduğuna karar verebiliyorlar. Hiç tanımadıkları ya da bilmedikleri meslekler hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar. Bunun yanında satranç, bilgisayar, yap-boz ve kelime oyunlarımız var" dedi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10