Kent Konseyi tiyatro grubu kuruyor

Çerkezköy Kent Konseyi öncülüğünde Çerkezköy'de tüm halkın katılımına açık tiyatro grubu kurulacak.

Çerkezköy 12.10.2014 16:16:00 0
Kent Konseyi tiyatro grubu kuruyor

HERKES KATILABİLECEK

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, önceki gün saat 14.00’da düzenlediği basın toplantısında kuracakları tiyatro grubu hakkında açıklamalarda bulundu. Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen toplantıya tiyatro eğitmenleri Tahsin Saroğlu ile Ercan Sönmez de katıldı.

 

SON GÜN 15 EKİM

Çerkezköy Kent Konseyi Kültür Sanat Sosyal Faaliyetler Grubu olarak tiyatro grubu çalışması başlattıklarını kaydeden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz “Çerkezköy Kent Konseyi bünyesinde oluşturulacak tiyatro topluluğuna katılmak üzere 18 yaşını tamamlamış, tiyatro adına özveri göstermeye hazır erkek ve bayanlar davetlidir. Konuyla ilgili ayrıntılı almak isteyenler isimlerini 15 Ekim Çarşamba gününe kadar, bizlere ulaştırmaları gerekiyor” dedi.

 

20 BAŞVURU OLDU

Başvuruların ise Kent Konseyi binasında alındığını kaydeden Karagöz” Tiyatro grubunda yer almak isteyen 20 tiyatroseverimiz başvuruda bulundu. Bu sayının ise önümüzdeki günlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Bizler Çerkezköy’de sosyal aktivite olsun diye uğraş veriyoruz. Halk oyunları çalışmalarımız ise başladı. Rölyef ve resim kurslarımız da yakın zamanda başlayacak. Tiyatro çalışmamız da bir sosyal aktivite çalışması olarak hayata geçirilecek” diye konuştu.

 

AKAY’DAN DESTEK İSTEDİLER

Karagöz “ Tiyatro grubunda Tahsin Saroğlu ile Ercan Sönmez’in eğitmen olarak görev alacaktır. Her iki eğitmenimizde alanında başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’dan da tiyatro grubu oluşumuna destekte bulunmalarını istiyorum. Kent Konseyi olarak bir süre sonra da tiyatro grubunu Çerkezköy Belediyesi’ne devretmeyi düşünüyoruz. Korosu olan belediyenin neden bir tiyatro grubu olmasın. Tiyatro grubu oluştuktan sonra belediye bünyesinde daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bu konuda vatandaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına da ihtiyacımız vardır. Bu tiyatro grubumuz her zaman uzun soluklu olacaktır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10