Konservatuar yeni eğitim öğretim yılına başladı

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı, Gençlik Merkezi'nde düzenlenen açılış ile 2014 - 2015 Eğitim - Öğretim yılına merhaba dedi.

Süleymanpaşa 13.10.2014 09:42:00 0
Konservatuar yeni eğitim öğretim yılına başladı

AÇILIŞ YAPILDI

Açılışa Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Mustafa Özdemir, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri Edibe Akçakaya, Deniz Taner, Sabri Çınar, Ömer Faruk Küçük, Nurettin Değirmenci ve Gönül Dinçer, TRT Ses Sanatçısı Salih Demirci, Konservatuar öğretmenleri ve davetliler katıldı. Konservatuar öğretmenlerinden Hayriye İnnab’ın sunduğu açılış programında açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi ve Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Edibe Akçakaya yaptı.

 

GEREKLİ KAYNAĞI KOYMAYA HAZIRIZ

Akçakaya’nın ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Bizler Kültür Komisyonumuz, Belediye Meclisimizin bütün grupları Süleymanpaşa’yı Trakya’da kültür merkezi yapmak için yola çıktık. Adım adım da kararlılıkla bu yola devam ediyoruz. Bir süre sonra göreceksiniz ki bizim yaşadığımız bölge, yaşadığımız bu şehir ülkemizin sanat merkezilerinden biri olacak. Bunun için biz belediye meclisi olarak herhangi bir siyasi parti farkı olmaksızın gerekli kaynağı koymaya hazırız” dedi.

 

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTACAK

 

Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi’nin bütün eğitim kadrosundan ve öğrencilerinden her aşamada faydalanmak istediklerini ifade eden Eşkinat “Artık oturmaya başlayan bir üniversitemiz de var. Namık Kemal Üniversitesi’nde de güzel şeyler yeşermeye başlıyor. Artık Süleymanpaşa’da daha fazla sanatsal aktivite, daha fazla sanatsal günler yaşamaya başlayacağız. Bu güzel gelişmelerle birlikte bizim öğrencilerimiz de İstanbul’daki sergilerde eserleri ile şehrimizi temsil edip göğsümüzü kabartacak” dedi.

 

KONSER İLE SONA ERDİ

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ile Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Sabri Çınar’ın dansı da açılışa renk kattı. Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı 2014 - 2015 Eğitim - Öğretim yılı açılış programında TRT Ses Sanatçısı Salih Demirci’nin konservatuar öğretmenleri ile birlikte mini bir konser verdi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10