Kış lastiklerini takmayı unutmayın!

Araç sürücülerinin araçlarına kış lastiklerini takma zamanı geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Zümbül Oto Lastik ve Servisi Bölge Bayii Ali Zümbül "Kış lastikleri kış aylarında yağ

Çerkezköy 13.10.2014 10:04:00 0
Kış lastiklerini takmayı unutmayın!

M+5 OLMASINA DİKKAT EDİLMELİ

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araçlardaki yaz lastiklerinin çıkarılarak kış lastiklerinin takılma zamanının geldiğini ifade eden Zümbül “Araçlarında kış lastiği olmayan araç sahiplerinin araçlarına takacakları kış lastiklerinin markası ne olursa olsun M+5 olmasına dikkat etmeleri gerekiyor” dedi. 

 

HEM GÜVENLİ HEM ZORUNLU

Kış lastiklerinin yol tutan kısmında tırnaklı ve bu nedenle yol tutuşu daha iyi olduğu için buzlu yollarda ya da karlı yollarda daha güvenli olduğunu ifade eden Zümbül “Kış lastiği değişimi yağışlı yada hava ile değil soğukla ilgilidir” dedi. Hava sıcaklığı 7 dereceye düştüğü zaman araçlara kış lastiği takılması gerektiğini söyleyen Zümbül, kış lastiği takılmasının güvenliğin yanı sıra bir zorunluluk olduğunu ifade etti. 

 

KAZALARA YOL AÇMAMASI AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

Zümbül, kış lastiklerinin yaz lastiklerine göre kış aylarında yol tutuşlarının çok daha sağlıklı olması, fren yapılması halinde de aracın ikilemeden durmasını sağlamasının can güvenliği acısından ve olası bir kazaya yol açılmaması açısından çok önemli olduğunu ifade ederek “Henüz kışın başındayız. Havalar kötüleşmeden araç sürücüleri araçlarındaki yaz lastiklerini çıkararak kış lastiklerini taksın. Araç sahipleri yada sürücüleri araçlarına kış lastiği takarken araçlarındaki dört lastiği de kış lastiği olarak değiştirmeli” dedi.

 

YOĞUN TALEP VAR

Sürücülerin yerli markaları tercih ettiğini söyleyen Zümbül, Her araca ve markaya göre değişen kış lastikleri şu an 120 lira ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Ekim ayı itibariyle kış lastiğine karşı sürücülerin yoğun talebi var” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10