Mescidin duvarına zarar verildiği iddia edildi

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi yakınlarında yapımı devam eden Mimar Sinan Mescidi'nin yanında inşaat yapan bir firma tarafından mescidin duvarına zarar verildiğini ileri süren Mimar Sinan Cami Yaptırma ve

Çerkezköy 13.10.2014 15:36:00 0
Mescidin duvarına zarar verildiği iddia edildi

MESCİT DUVARINA KADAR TOPRAKLA DOLDURDULAR

Mimar Sinan Mescidi’nin yanında bina yapan bir firmanın mescidin avlu duvarını yıktığını, mescit duvarına kadar toprak doldurarak mescide zarar verildiğini ileri süren Akarsu, bu konuda müteahhidi uyardıklarını ve neden böyle yapıldığını sorduklarında ‘yaptığım inşaatın çekme payı 3 metre. Bu nedenle havlu duvarını yıkarak mescit duvarına kadar toprakla doldurduk” cevabını aldıklarını söyledi.

 

İZNİ BELEDİYE VERDİ

Akarsu “Bunu önceden bize haberdar edebilir ve bilgi verebilirdi” diyen Akarsu, inşaatı yapan firmanın mescidin duvarını yıkmaya hakkı olmadığı ifade etti. Mescidin yanında bulunan ve bir vatandaşa ait boş binanın bir tarafının da yıkıldığını söyleyen Akarsu “Üstelik neymiş mescidin bulunduğu alan yeşil alanmış. Öyle de olsa o onu ilgilendirmez” dedi. Buraya mescit yapılması iznini belediyenin verdiğini ifade eden Akarsu, konuyu belediyeye bildirerek gereğinin yapılmasını istediklerini belirtti.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10