Sakatlar Derneği'nden kaymakamlık ve emniyete ziyaret

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'e hayırlı olsun ziyaretleri devam ederken, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve yönetim kurulu üyeleri Çetin Koca ve Şaban Çağl

Kapaklı 14.10.2014 10:49:00 0
Sakatlar Derneği

DERNEK ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ziyarette konuşan dernek başkanı Hayati Çakan, Kaymakam Gürbüz’ün yeni görevinin hayırlı olmasını temenni etti. Dernek çalışmaları hakkında da bilgiler veren Çakan, yaklaşık 6 aydır görevde olduklarını ifade etti. Dernek binalarının olmadığını söyleyen Çakan, şuanda kiralık bir binada dernek çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

 

KAYMAKAM GÜRBÜZ’DEN YARDIM İSTEDİ

Başkan Hayati Çakan, dernek binasının kirasının Kapaklı Belediyesi tarafından karşılandığını da anımsatarak “Derneğimize sağdan soldan çıkma bilgisayarlar aldık ve internet bağladık. Böylece internet kafelere gidemeyen üyelerimiz burada internete ücretsiz bir şekilde girebiliyor” dedi. Üye sayılarının 150’yi geçtiğini ve üyelerden temsili olarak 20 lira üyelik ücreti talep ettiklerini dile getiren Çakan “İlçedeki birçok okulun tuvaletlerinin engellilere uyumlu olmaması nedeniyle engelli öğrenciler büyük sıkıntı yaşıyor. Bu konuyla ilgili sizden yardım istiyoruz” dedi.

 

ENGELLİ TUVALETİ OLMAYAN İŞLETME YOK

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Derneğin çalışmalarını takdir ettiğini söyleyen Gürbüz, “Okullarda yaşanan bu sıkıntıdan haberdarım. Konuyu öğrenir öğrenmez Kapaklı Belediyesi ile irtibata geçtik. Daha sonra edindiğimiz bilgilere göre konu Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi” dedi. Gerekli çalışmaların yapılabilmesi için ödenek beklendiğini dile getiren Gürbüz, ödenek gelir gelmez bu sıkıntının giderileceğinin ifade edildiğini söyledi. Bu çağda engelli tuvaleti olmayan işletmenin olmadığını söyleyen Gürbüz, Kapaklı olarak kendilerinin de çağa ayak uydurması, özellikle engellilerle ilgili olan bu tür konulara karşı daha duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.

 

İŞ KAZALARI KONUSUNDA DAHA DUYARLI OLUNMALI

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve yönetim kurulu üyeleri Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’a da nezaket ziyaretinde bulundu. Bölgede meydana gelen iş kazalarında artış yaşandığını ifade eden Çakan, gerekli önlemler alınmadığı için iş kazalarının önüne geçilemediğini dile getirdi. İş kazaları nedeniyle birçok vatandaşın sakat kaldığını söyleyen Çakan, yetkililerin ve özellikle firma sahiplerinin iş güvenliği konusuna daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

 

ENGELLİ ARACI PARK YERİ OLUŞTURULMALI

Çakan, Kapaklı’da engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılarla ilgili de konuştu. En önemli sorunlardan birinin engelli aracı park yeri sorunu olduğunu dile getiren Hayati Çakan “İlçemizde hiçbir yerde engelli aracı park yeri yok. Buna Kapaklı Kaymakamlığı önü ve Kapaklı Belediyesi önü de dahildir” diyerek başta kamu kuruluşları olmak üzere ilçenin birçok noktasında engelli aracı park yeri oluşturulması gerektiğini söyledi.

 

PARMAK İZİNDEN KİMLİK BİLGİLERİNE ULAŞABİLİRİZ

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Engelli aracı park yeri konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyen Barın “Kapaklı Belediyesi yapacaktır. Biz emniyet olarak işin denetlenmesi konusunda üzerimize düşün görevi yapmaya hazırız” dedi. Barın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün zihinsel engelli vatandaşların kaybolmaması adına başlattığı çalışmanın Kapaklı’da da uygulamaya geçeceğini ifade etti. “Sizden isteğimiz, zihinsel engelli vatandaşlarımızın ailelerini bize yönlendirmenizdir” diyen Barın, zihinsel engelli vatandaşların parmak izlerini alarak, herhangi bir kaybolma durumunda kısa sürede parmak izleri vasıtası ile kimlik, adres ve iletişim bilgilerine ulaşabileceklerini söyledi.

 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10